Tolunay Kafkas: Sezon başı kimliğimize bürünüyoruz

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, son haftalarda aldıkları puanlarla sezon başı kimliklerine büründüklerini söyledi. Çok kritik iki depla

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, son haftalarda aldıkları puanlarla sezon başı kimliklerine büründüklerini söyledi. Çok kritik iki deplasmandan aldıkları 4 puanı önemli bulan Kafkas, iki deplasmanı da tamamladıktan sonra normale döneceklerini ifade etti.

Kırmızı-siyahlılar, hafta sonu Adana'da oynayacakları Bucaspor maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri'nde sürdürüyor. Antrenman, ısınma koşusu ve açma- germe egzersizleriyle başladı. Antrenmanın ana bölümünde pas çalışması ve taktik çalışmalar yapıldı. Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı. Antrenmana Bulgar milli takımında bulunan Popov ile tedavisi devam eden Ferdi Coşkun katılmadı. Mehmet Yılmaz takımdan ayrı sahada düz koşu yaparken, Emre Güngör fizyoterapist eşliğinde sahada özel çalıştırıldı.

Teknik direktör Tolunay Kafkas, yaptığı açıklamada, Bursaspor maçının 3-0 tescil edilmesinin beklenilen bir sonuç olduğunu söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı,"Bucaspor ile Adana'da oynayacağız. Seyircisiz ve taraftarsız bir sahada. Son iki hafta da oynadığımız oyun ve aldığımız puan önümüzün açık olduğunu gösteriyor. Tabi bu milli takım arası umuyorum bizi olumsuz etkilemez, yolumuza devam ederiz. Amacımız 3 puan almak, ondan sonraki İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve kupa maçına daha umutla bakabilmek istiyoruz." dedi.

-KARAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL-

Şartlar ne olursa olsun işlerini yapacaklarını belirten Kafkas, aleyhlerine sonuçlanın Bursaspor maçının kararından dolayı ekstra bir motivasyona ihtiyaçlarının olmadığını dile getirdi. Kararın olumlu ya da olumsuz olmasını önemsemediklerini belirten genç teknik adam, "Biz maça iyi odaklanıp, neticesini göreceğiz." diye konuştu.

Türkiye'de teknik adamların kendi takımlarıyla ilgili öngörüde bulunamadıklarının altını çizen genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük takım olabilmek bir standardı tutturabilmek önemli. Gaziantepspor son 3-4 maçında olumlu, hem hücumda hem savunmada doğru işler yapan bir görüntü içerisinde. Bu oyunu 3-4 maç değil, 34 maça yaymalıyız. Takım, sezon başı kimliğine büründü. Deplasmanda aldığımız çok kritik 4 puan önemli. İki deplasman daha var, ondan sonra fikstürümüz normale dönecek."

-FUTBOLCU ÇAKIL TAŞI ALMIYOR, İYİ PARALA ALIYOR-

Profesyonel futbolcuların takımlardan çakıl taşı almadığını vurgulayan Kafkas, "Beto'nun küse bilme ihtimalini sanmıyorum. Profesyonel futbolcular burada çakıl taşı almıyorlar, ciddi şekilde paralar alan insanlarında küsmeye hakkı yok. Bu işte profesyonel çalışan her insan bulunduğu kulübün menfaatlerini korumak zorunda. 1 dakikada, 30 dakikada, 90 dakikada oynasa gerekli şeyleri yapabilmeli. Ben oyuncularla ilgili genelde konuşmuyorum ama oyuncular kendi kaderlerini kendilerini çiziyorlar. Hiçbir teknik direktör kendi bindiği dalı kesmez." ifadelerini kullandı.

-YILDIZ, GENÇ AYRIMI YAPMIYORUM-

Yıldız ve genç ayrımı yapmadığını anlatan Kafkas, "Ferdi'nin mevkinde Olcan var, Olcan'da genç bir oyuncu. Serdar ve Murat Ceylan'a baktığımız zaman Murat'a bir maç şans verdik ama maalesef kırmızı kart gördü, bu bir talihsizlikti. Şimdi formayı almak için çok çalışıp tekrar formayı alması gerekiyor. Mahmut' tan oldukça memnunuz, iki kaleci rekabet içinde hangisi iyiyse o oynayacak. Onun dışında Ahmet Arı var, onun mevkiinde de Popov var. O da 23 yaşında genç ve bizim getirdiğimiz bir oyuncu. Aslında takımda yine gençlere şans veriyoruz. Gökhan ve Alper takımın altında, biraz zamana ihtiyaçları var." şeklinde konuştu.

Takımların teknik direktör değişikliğinin bazen olumlu bazen de olumsuz olduğunu belirten Kafkas, "Bunu genellemek doğru olmaz, biz sadece kendi oyunumuzu nasıl kazanabileceğimizi düşünmeliyiz. Bucaspor, yeni bir takım oluşturmasına rağmen iyiler. Tecrübeli oyunculara sahipler, bizde gençliğimize ve dinamizmimize güveniyoruz. Bu maçtan üç puan alabilecek güçteyiz. Önemli olan oyun anlayışımızı sahaya yayabilmek, istekli olmak bu futbolun olmazsa olmazlarındandır. Cumartesi günü iyi bir maç bizi bekliyor." diye kaydetti.

Gaziantepsporlu Elyasa Süme ise takımın grafiğinin yükseldiğini belirterek, "Son haftalarda daha iyi futbol oynuyoruz. Bucaspor karşısında mutlaka galip gelmemiz gerekiyor. Adana'da oynanacağız. İyi oynayıp, 3 puan alıp ondan sonra önümüze bakacağız. İyi bir Gaziantepspor izlettirmek istiyoruz. İnşallah devamı gelir. Sivasspor deplasmanında iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Ama şansız bir şekilde birçok pozisyon kaçırdık. Berabere kaldık. Bucaspor karşısında akıllı oynarsak, kesinlikle galip geliriz. TFF'nin kararı bizi üzdü. O maçta mağlubiyet bizim hakkımız değildi. Ama yapacak bir şey yok." diye konuştu.

Şenol Can da Bucaspor maçını önemsediklerini ifade etti. Milli maç arasını iyi değerlendiklerini kaydeden Can, "Bucaspor maçını önemsiyoruz. İnşallah Bucaspor maçıyla çıkışa geçeriz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile