Tomris Uyar'in Kitabina Kapak Tasarladilar

Tomris Uyar'in Kitabina Kapak Tasarladilar

Nilüfer Belediyesi’nin Yilin Yazari Tomris Uyar etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi Liselerarasi Kitap Kapagi Tasarim Yarismasi’na katilan ögrenciler, usta yazarin “Gecegezen Kizlar” adli kitabini okuyup, özgün kapak tasarimlari yapti. Seçici Kurul’un degerlendirmesi sonucu 474 çalisma arasindan dereceye giren eser sahipleri, düzenlenen törende ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü, çesitli alanlarda ve farkli disiplinlerde düzenledigi etkinliklerle Yilin Yazari Tomris Uyar’i ve eserlerini, her yastan okurla bulusturmaya devam ediyor. Yilin Yazari Tomris Uyar etkinlikleri çerçevesinde her yil düzenlenen etkinliklerden biri olan “Liselerarasi Kitap Kapagi Tasarim Yarismasi”, bu yil da genis katilimla gerçeklesti. 19 okuldan yarismaya katilan çok sayida ögrenci, Tomris Uyar’in “Gecegezen Kizlar” adli kitabini okuyarak, özgün kitap kapagi tasarimlari yapti.

Feyza Alfatli, Nahide Dikel, Sadik Karamustafa, Sedat Girgin ve Ethem Onur Bilgiç’ten olusan yarismanin seçici kurulu, degerlendirme asamasinda kitabin muhtevasiyla uyumlu, yazarin öznelligini yansitan ve bu bütünlügü saglayabilen, dogru çözümlenmis özgün tasarimlari önceligine aldi. Tasarimcinin bagimsizligi ve görsel ögelerin belirli hiyerarsi içinde bütünlügü bozmayacak sekilde çözümlenmesi ve tipografi kullanim kriterlerini de dikkate alan seçici kurul, dereceye giren eserleri belirledi. Ödüle deger görülen eser sahipleri, Nâzim Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ve Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari Dr. Sibel Özer ile Remzi Çinar, Nilüfer Milli Egitim Sube Müdürü Ömer Aydin, ögretmenler ve ögrencilerin katildigi törende ödüllerini aldi.

Törende konusan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çinar, yarismaya katilan bütün ögrencilere tesekkür etti. 2013 yilinda Sabahattin Ali ile baslayan Yilin Yazari yolculugunun, 2023 yilinda Tomris Uyar ile devam ettigini hatirlatan Çinar, “Bu yarismayi yazarin, gençler tarafindan daha iyi taninmasi, yasadigi yillardan bu yana eserleriyle genç zihinlerde olusturdugu görsel algiyi belgelemek, özellikle gençlerin kitap okuyarak zihinlerinde güzel alanlar açmasi amaciyla gerçeklestiriyoruz. Bu yil yarismaya, 19 okuldan 474 eser basvurdu. Ödül alanlarla birlikte 60 eser, sergilenmeye deger bulundu. Yarismaya olan ilgi, mutluluk verici. Emegi geçen, yarismaya katilan herkese tesekkür ediyor, degerli eser sahiplerini kutluyorum. Yarismada birinci seçilen tasarim, Nilüfer Belediyesi’nin yapacagi özel baskinin kapagini olusturacak” dedi.

Nilüfer Milli Egitim Sube Müdürü Ömer Aydin da, özgün tasarimlariyla dereceye giren ögrencileri kutladi. Konusmalarin ardindan, dereceye giren ve sergilenmeye deger bulunan eser sahipleri açiklandi.

Yildirim Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Osmangazi Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özlüce Sehir Aykut Yurtsever Anadolu Lisesi, Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emir Sultan Anadolu Lisesi, Nilüfer Belediyesi Baris Anadolu Lisesi ile Bursa Erkek Lisesi’nden 56 eser sergilenmeye deger görülürken, Yildirim Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Eda Atan’in çalismasi, Seçici Kurul Ödülü’nün sahibi oldu.

Yildirim Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Aleyna Hançer, tasarimiyla birincilige deger görülürken, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ögrencisi Zeynep Koparan ikinci, Yildirim Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bilgehan Kalkan da üçüncü olmaya hak kazandi.

Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari Remzi Çinar ve Dr. Sibel Özer ile Nilüfer Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ömer Aydin, dereceye giren, sergilenmeye deger görülen eser sahiplerine ödül ve sertifikalarini verdi. Törenin ardindan katilimcilar, Nâzim Hikmet Kültürevi Yeralti Sanat Galerisi’nde sergilenen tasarimlari yakindan inceledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile