Tonlarca Bozulmus Ve Etiketsiz Ürün Imha Edildi

Tonlarca Bozulmus Ve Etiketsiz Ürün Imha Edildi

Halk sagligini korumak ve tüketici güvenligini saglamak amaciyla Sehitkamil Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen gida denetimlerinde bir isletmede halk sagligini ciddi sekilde tehdit eden çok sayida bozulmus ve etiketsiz ürün tespit edilerek imha edildi.

Sehitkamil Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan Sanayi Mahallesi’nde, gida ürünü satisi yapan is yerlerine yönelik düzenlenen kapsamli denetimlerde, bir isletmede halk sagligini ciddi sekilde tehdit eden çok sayida bozulmus ve etiketsiz ürün tespit edildi. Denetimler sirasinda yetkililer, özellikle gida güvenligi ve hijyen kurallarina uyulup uyulmadigini dikkatle inceledi.

Denetimler sonucunda 3 ton kova küflenmis ve bozulmus salça, 900 kilogram etiketsiz baharat, 28 kilogram etiketsiz ve ambalaj bütünlügü bozulmus helva ve son kullanma tarihi geçmis 96 paket çikolata ele geçirildi. Denetimlerde tespit edilen olumsuz durumun ardindan isletmeye karsi gerekli cezai islemler hemen baslatildi. Ele geçirilen tüm bozulmus ve etiketsiz gida ürünleri toplanarak imha edildi.

Denetim ekipleri, bu tür olumsuzluklarin önüne geçebilmek için isletmelerin hijyen kurallarina titizlikle uymasi gerektigini vurguladi. Yetkililer, bu tür ürünlerin satisini yapan isletmelere karsi yasal islemlerin kararlilikla uygulanacagi ifade etti.

Sehitkamil Belediyesi Zabita Müdürlügü yetkilileri, bu tür denetimlerin devam edecegini ve gida güvenligini tehdit eden her türlü duruma karsi hizli ve etkili müdahalelerde bulunacaklarini açikladi.

Yetkililer, ayni zamanda vatandaslari da uyardi. Gida alisverisi yaparken ürünlerin etiket bilgilerine dikkat edilmesi, ambalajlarin saglam olmasina özen gösterilmesi ve süpheli bir durum fark edilirse derhal yetkililere bildirilmesi gerektigini vurguladi.

Yetkililer, halk sagligini tehdit eden unsurlarin ortadan kaldirilmasi ve güvenli gida tüketiminin saglanmasi için denetimlerin araliksiz sürecegini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile