Tonya Belediye Baskani Besel'i Makaminda Darp Eden Memura Tutuklama

Tonya Belediye Baskani Besel'i Makaminda Darp Eden Memura Tutuklama

Trabzon’un Tonya ilçesinde AK Partili Belediye Baskani Osmal Besel’i makaminda darp ettigi iddia edilen 2 memurdan biri tutuklanirken, diger memur adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Alinan bilgiye göre, dün aksam saatlerinde Tonya Belediyesi’nde çalisan memurlar H.K. (64) ve H.U. (63), haklarinda mesai saatine uymadiklari gerekçesiyle tutanak tutturuldugunu ögrenince Belediye Baskani Osman Besel’in makam odasina girerek kendisi ile tartismaya basladi.

Memurlardan biri Baskan Besel’e kafa atarken, digeri de tokatla vurdu. Makam odasindan gelen sesler üzerine içeri giren diger memurlarin araya girmesi ile olaya karisan memurlar odadan çikartilirken, belediyeye polis ve saglik ekipleri çagrildi.

Baskan Osman Besel, Ilçe Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu alarak iki memurdan sikayetçi olurken, 2 memur ise ’Kamu görevlisine hakaret’, ’kamu malina zarar verme’ ve ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan polis ekiplerince gözaltina alindi. Gözaltina alinan 2 belediye memuru bugün Tonya ilçesinde nöbetçi mahkemeye çikarildi. Memurlardan H.U. tutuklanirken, H.K. adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Baskan Osman Besel’in makaminda ugradigi saldiriya iliskin polise verdigi ifadesinde "Makam odamda bulundugum sirada, daha önceden haklarinda yazili savunma yazisi yazdigim H.U. ve H.K., makam odama sekreter kapisindan girdiler. Odaya girdikten sonra H.U., odanin protokol kapisina gitti ve kapanin açik olup olmadigini kontrol etti. Kapinin kilidinin açik oldugunu görünce arkadan kapiyi kilitledi. H.U. içeri girdikten sonra benim daha önceden kendilerine yazdigim savunma yazisini bana dogru sert sekilde uzatarak, ’Bu yazi nedir?’ seklinde söylemde bulunup, yazmis oldugum savunma yazisini yirtarak atti. Ben kendilerine ’oturalim’ dedim. Sahislar bana, ’oturmuyoruz’ dediler. Onlara ’siz hesap mi sormaya geldiniz?’ dedim. Ikisi birden ’evet hesap sormaya geldik, aha da soruyoruz’ diyerek benim üzerime yürüdüler. Sahislarin ikisi de vurma amaciyla makam koltuguma kadar gelerek bana yumruklarla vurmaya basladilar. Onlarin darbelerini ellerimle iterek savusturmaya çalistim. Belediye çalisanim olan A.I.’ye seslendim. Odaya A.I. ve zabita memuru A.Ç. girdiler. Sahislari benden uzaklastirmaya çalistiklari sirada H.U. isimli sahis benim yüz bölgeme kafa atip, elini belindeki silaha dogru uzatti. Ancak orada bulunanlar silahini eline almasini engellediler” dedigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile