Tonya HEM'den iş makineleri kursu

Trabzon'un Tonya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ve Tonya Belediyesi'nin desteği ile açılan istihdama yönelik iş makineleri kursu devam ediyo

Trabzon'un Tonya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ve Tonya Belediyesi'nin desteği ile açılan istihdama yönelik iş makineleri kursu devam ediyor.

Tonya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selçuk Kahyaoğlu çalışmalarını kursiyerlerin iş bulabilecekleri meslek edindirme kurslarına yoğunlaştırdıklarını belirterek, "İş makinesi operatörlüğü günümüzde rağbet gören mesleklerden biri haline geldi." dedi.

İş makinesi operatörü yetiştirmek ve istihdama katkıda bulunmak üzere bu kurslar düzenlediklerini ifade eden Kahyaoğlu, "İşsiz vatandaşlarımızla yeni bir meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz. Çünkü bu kursumuzun sonunda verilen sertifikayla istihdamları için büyük bir avantaj yakalamış olacaklardır. Kursiyerimiz, kursumuz boyunca toplam teorik ve uygulamalı olmak üzere 72 saat kurs görecekler kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olduklarında kendilerine serftika verilecek." diye konuştu.

Kahyaoğlu, iş makineleri operatörü yetiştirme kursunda 12 kazıcı-yükleyici, 15 greyder operatörlüğü eğitimleri verilmekte olduğunu, kursu başarı ile bitirenlerin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Müdürlüklerine başvurarak G sınıfı greyder veya kazıcı- yükleyici sürücü belgesi almaya hak kazanacaklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile