Toplu Tasima Araçlari Denetlendi

Toplu Tasima Araçlari Denetlendi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi zabita ekipleri, kent merkezindeki toplu tasima araçlarinda yaptigi denetim sonucunda kusurlu bulunan araç sürücülerine ve minibüslerin bagli oldugu kooperatife yazili ve sözlü uyarida bulundu.

Zabita Dairesi Baskanligi, vatandaslarin saglikli ve güvenli seyahat edebilmeleri için, toplu tasima araçlarinda denetimlerine devam ediyor. Zabita Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, çalisma saatlerine uyulmadigi üzerine sikayetlerin yogunlastigi T2 numarali toplu tasima araçlarinda denetim yapti. Yedi aracin çalistigi hatta 5 araç sürücüsüne sikayetler sözlü olarak iletildi ve çalisma saatlerine uymalari uyarisi yapildi.

2 araca cezai islem uygulandi

Faaliyet göstermesi gereken ama çalismadigi belirlenen 2 araç hakkinda ise cezai islem uygulandi. Minibüs sürücüleri ile ilgili “Duraklara tam yanasmadan veya hareket halinde yolcu indirme-bindirme” yapildigina dair gelen sikayetler üzerine ise hem sürücüler hem de minibüslerin bagli oldugu kooperatif yazili ve sözlü olarak uyarildi. Denetimlerde araçlarin klimalari, koltuklari ve güvenlik sistemleri de kontrol edildi.

Zabita ekipleri, vatandaslarin toplu tasimada yasadiklari sorunlari “ALO 153” sikayet hattina bildirmelerini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile