Toplu Taşıma Sistemi Faaliyete Geçti

Toplu Taşıma Sistemi Faaliyete Geçti

Erzincan Belediyesinin aylardır üzerinde çalıştığı yeni toplu taşıma sistemi açılış töreni yapıldı.

Tören Erzincan Belediye Sarayı önünde 14 Şubat Pazar günü gerçekleşti. Tören alanında sistemde çalışacak 45 adet 7 metrelik, 5 adet de 9 metrelik otobüs hazır bulundu.
Konuşmaların ardından Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüçe temsili bir çek takdim etti. Yeni toplu taşıma sistemi, ilimizde halen çalışmakta olan 180 minibüs, 9 halk otobüsü ve Erzincan Belediyesi ortaklığı ile kurulan kooperatif tarafından yürütülecek. Minibüs hat sahiplerinin ortak olduğu sistemde 50 otobüs ile şehir genelindeki yolcular taşınacak ve bilet satışı merkezi bir sistem ile yürütülecek. Akıllı bilet uygulamasının yer alacağı yeni taşımacılık sisteminde kontör yükleme istasyonlarından kartlara kontör yüklenecek. Kısa süreli araç değiştirmeler ise ücretsiz olacak. Erzincan Belediyesi, yeni kurulan şehir içi toplu taşıma sistemini, Belediye Meclisinde gurubu bulunan AK Parti ve MHP li meclis üyelerinin, şoförler odası başkanının, minibüs durak başkanlarının ve belediye yöneticilerinin katılımı ile oluşan bir komisyon marifeti ile kurdu. Bütün tarafların mutabık kaldığı bir yöntem ile bu sistem kurulmuş oldu.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bu sistemin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Çakır sözlerine şöyle devam etti; "Sistemin açılışını sembolik olarak Kurtuluş Bayramı kutlamaları çerçevesinde yaptık. Sistem çok kısa bir süre içerisinde faaliyete girecek. Daha görkemli bir açılış töreni düzenleyeceğiz. Bu sistemin ilk ve tek olmasının sebebi, herkesin mutabık kaldığı, herkesin hakkının korunduğu ve yine tüm tarafların kazançlı çıktığı bir yöntem ile bu işi çözmüş olmamızdır. Biz bir yöntem geliştirip bu iş böyle çözülecek demedik. Yöntemi herkesle tartışarak, konunun muhatabı her kesimle görüşerek beraber bulduk. Şoförler odası, minibüscüler, meclisimizde temsil edile siyasi partilerin temsilcileri, belediyemiz teknik personeli hep beraber aylarca bu iş üzerinde çalıştık. Geliştirilen sistemde şoför yada kiracı olarak çalışanları bile düşündük. Onların bile en az zararla bu işten çıkmaları için çaba sarf ettik. Dönüşüm tamamlandığında kazanımlar daha açık ortaya çıkacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile