Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Sosyal Hayata Kazandırma Çalışmaları

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Sosyal Hayata Kazandırma Çalışmaları

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar için tedavi süreçlerine katkıda bulunmak ve sosyal hayata kazandırmak adına çeşitli etkinlikler düzenleniyor.


TRSM sorumlu Hekimi Uz. Dr.Hacer Akkül Ceyhun yaptığı açıklamada, hastanede ilaç tedavisinin yanı sıra sosyal programlara da çok önem verdiklerini söyledi.

Ceyhin konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Hastalarımıza TRSM ‘de Resim, Müzik, Beden eğitimi ve çeşitli el sanatları eğitimi veriliyor. Sosyal etkinlikler, hastanemizde çok yoğun şekilde devam ediyor. Amacımız, hastaları ilaçla ve yatarak tedavi ederken bir yandan da sosyal aktiviteler sayesinde tedavilerine daha hızlı cevap vermelerini sağlayıp, onların sosyal hayata geçişlerini hızlandırmak" diye konuştu.

Ruh sağlığı tedavisi görenleri, sosyal hayata adapte etmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Dr.Hacer Akkül Ceyhun "Yapılan aktiviteler sayesinde tedaviye çok hızlı yanıt alıyoruz. İlaç tedavisi gördüğü halde yine de içine kapanmış, konuşmayan, kendini eve kapatmış hastaları müzik, resim ve çeşitli etkinlikler sayesinde daha çabuk aramıza aldığımızı görüyoruz" diye konuştu.

Hastalara yönelik sosyal aktiviteler başladığından bu yana, gözle görülür değişiklikler olduğunu söyleyen Ceyhun, “Hastalarımızın birçoğu katıldıkları aktiviteler sayesinde sosyal hayata daha da adapte oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde de onlar için bir piknik ve gezi organize ettik bu gün ise at binme gezisi düzenledik. Görüldüğü gibi bu tür aktivitelerde çok mutlu oluyorlar ilaç aksatılmaması gereken bir etken tedavi sürecinde ama yaptığımız bu tür etkinlikler ilacı arka plana itiyor bir nevi hastalarımızın hayatı sevmelerini ve enerjilerini yüksek tutmaya çalışmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ise yaptığı açıklamada, “Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara ,toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde bireysel işlevi iyileştirmeye dönük etkin tedaviler sunulması, psiko sosyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip tedavilerinin yaşadıkları ortamda yapılması gerektiğini” belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile