Toplum Ruh Sagligi Merkezi Ve Saglikli Hayat Merkezinin Yapimi Sürüyor

Toplum Ruh Sagligi Merkezi Ve Saglikli Hayat Merkezinin Yapimi Sürüyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ve Konya Il Saglik Müdürü Mehmet Koç, Konya’ya saglik alaninda deger katacak Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Saglikli Hayat Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi, Konya Il Saglik Müdürlügü ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü isbirliginde Yazir Mahallesi’nde yapimi devam eden Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Saglikli Hayat Merkezi’nde insaat çalismalari araliksiz sürüyor. Vatandaslarin saglik hizmetine daha modern ve konforlu alanlarda ulasmasini saglayacak merkezin bu yil içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ve Konya Il Saglik Müdürü Mehmet Koç, vatandaslarin daha konforlu saglik hizmeti alabilecegi tesiste incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldi. Baskan Pekyatirmaci, Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Saglikli Hayat Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacak nitelikte oldugunu söyledi.



“Belediyeler olarak elimizden gelen destegi gösteriyoruz”

Selçuklu Belediyesi olarak Konya’da saglik standartlarinin daha da yükselmesi için çalismalarina devam ettiklerini söyleyen Baskan Pekyatirmaci, “Il Saglik Müdürümüz ve Psikiyatri Bölümünden Ikbal hocamizla birlikte Saglikli Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sagligi Merkezi binamizin santiyesini dolastik. Artik insaatta sona dogru geliyoruz. Konyamiza el birligiyle, Il Saglik Müdürlügümüzle birlikte insallah çok önemli bir yatirimi, hizmeti de kazandirmis olacagiz. Burada iki farkli bölümümüz var. Saglikli Hayat Merkezi tamamen vatandaslarimizin hem beslenme konusunda hem fiziki aktiviteler konusunda hem de ruh sagligi konusunda hizmet alabilecekleri bütün birimleri içerisinde bulunduran ayni zamanda önleyici saglik hizmetlerinin de uygulanabilecegi farkli birimlerle önemli bir merkez olacak. Toplum Ruh Sagligi Merkezimiz de Beyhekim Bölge Hastanemizde bulunan psikiyatri bölümümüzün ihtiyacini karsilayacak sekilde oradaki hastalarimizin rehabilitasyon anlaminda ihtiyaçlarini giderebilecekleri, rehabilitasyon hizmetlerinin en saglikli bir sekilde verilebilecegi bir merkez olacak. Konyamizda Türkiye’de örnek olabilecek bir merkezi burada insallah kazandiriyoruz. Toplamda 7 bin 500 metrekarelik alan üzerinde insaat çalismalarimiz devam ediyor. Insallah önümüzdeki 2-3 aylik süre zarfinda insaat faaliyetlerini tamamlamis olacagiz. Il Saglik Müdürlügümüz de bu binalarimizin kullanimiyla ilgili hazirliklarini simdiden basladi.

Konyamiza, Selçuklumuza hayirli olsun” dedi.

Saglik alaninda Konya’da çok büyük yatirimlar ve çok önemli hizmetlerin yapildigini belirten, Pekyatirmaci, “Basta Saglik Bakanimiz olmak üzere Il Saglik Müdürümüze, tüm ekibine ayri ayri tesekkür ediyorum. Bizim vatandaslarimizin saglik hizmetlerine en hizli ve en kolay sekilde ulasabilmeleri, bu hizmetleri en nitelikli, en kaliteli sekilde alabilmeleri noktasinda bizler de belediyeler olarak elimizden gelen destegi gösteriyoruz. Bütün mahallelerimizde hem aile sagligi merkezlerinin yapimi noktasinda hem 112 acil saglik hizmetleri merkezlerinin yapimi noktasinda il saglik müdürlügümüzle sürekli temas halindeyiz. Bu ihtiyaçlarin karsilanmasi için hayirseverlerimizle de birlikte hizli bir sekilde hareket ediyoruz. Yine Sehir Hastanemiz, Numune Hastanemiz, diger hastanelerimiz Konyamizda bütün hemsehrilerimize en nitelikli, en kaliteli, bes yildizli bir saglik hizmetini veriyor. Bu manada Il Saglik Müdürümüzün sahsinda bütün doktorlarimiza, saglik personelimize hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Konyamizda insanimizin hayat standardini yükseltmek için, sosyal ve toplumsal refahini artirmak için insallah hep birlikte bu çalismalarimizi en güçlü sekilde devam ettirecegiz” seklinde konustu.



“Sagligin her alaninda desteklerinden dolayi baskanima tesekkür ediyorum”

2 güzide eserin hizla yükseldigini ve tamamlandigini görmekten dolayi mutluluk duydugunu ifade eden Konya Il Saglik Müdürü Mehmet Koç ise, “Baskanimiza özellikle tesekkür ediyorum. Saglikli Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sagligi Merkezi Türkiyemize örnek bagimsiz binalarda hizmet veren 2 güzide eser oluyor insallah. Bizler de gerek personel, gerek iç dizayni konusunda gerekli hazirliklari tamamlamak üzereyiz. Sagligin her alaninda desteklerinden dolayi baskanima ve ekibine çok tesekkür ediyorum. Buranin hem dizayni hem lokalizasyonu açisindan vatandaslarimizin kolay ulasacagi çok gözde bir yerde tesis edilmesi de ayrica önem arz ediyor. Insallah en kisa sürede açilisini birlikte yapariz” diye konustu.

Her iki merkezde çok kapsamli olacak Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Saglikli Hayat Merkezi toplam 4 bin 699 metrekare alandan olusacak. Toplum Ruh Sagligi Merkezi içerisinde 1 adet spor salonu, 4 gözlem ve tedavi odasi, 1 psikolog odasi, 1 ekip odasi, 1 sosyal görüsme odasi, 1 kütüphane, 9 atölye, 1 çok amaçli salon, 1 doktor odasi yer alacak. Saglikli Hayat Merkezi’nde ise 1 adet çok amaçli salon, 1 adet röntgen odasi, 1 kan alma odasi, 1 adet mamografi odasi, 1 adet laboratuvar, 2 adet üreme sagligi ve muayene odasi, 1 adet KETEM odasi, 1 adet üreme ve KETEM danisma odasi, 1 adet USG, 1 adet gebe sinifi 1 adet acil müdahale odasi, 1 adet fiziksel aktivite koçu, 2 adet sigara birakma odasi, 3 adet fiziksel aktivite alani - fizyoterapist, 1 adet pedagog, 2 adet diyetisyen, 1 adet agiz ve dis sagligi, 1 adet ergoterapist, 2 adet psikolog, 2 adet sosyal hizmet odasi, 2 adet çocuk gelisim odasi ve 1 adet hasta egitim odasi ile vatandaslara hizmet verecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile