Toplum Yararına Çalışma Programı

Türkiye İş Kurumu Uşak Müdürü Zafer Kahraman, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde il genelinde 285 kişinin geçici süreyle istihdam edileceğini bildirdi.


Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ülke genelinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik başlattığı Toplum Yararına Çalışma Programı ile ilgili bilgi verdi.

Uşak'ta Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Ekim ayında 285 kişinin çeşitli kamu kurumlarında geçici istihdam edileceğini belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik İŞKUR bünyesinde açtığı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çeşitli kamu kurumlarında 285 kişi geçici süreyle istihdam edilecek. Bu program, işe girmekte zorlanan ve uzun süreli işsizlere yönelik uygulanacak. Program kapsamında 180'i Milli Eğitim Müdürlüklerinde olmak üzere, kaymakamlıklar, il özel idaresi ve çevre müdürlüğü gibi çeşitli kamu kuruluşlarında toplam 285 kişi işe alınacak. Başvurular 25 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar İŞKUR müdürlügüne şahsen yapılacak, başvurular tamamlandıktan sonra Noter huzurunda yapılacak kura ile çalışanların isimleri ve çalışacakları kurumlar belirlenecek."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile