Proje kapsamında 10 ay içinde Manavgat’a başka illerden göç etmiş 145 aile ile iletişime geçildiği, iletişime geçilenlerden 72 aile evlerinde ziyaret edilerek yardımda bulunulduğu bildirildi.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Proje kapsamında bugüne kadar, 145 aile ile iletişime geçildiğini söyledi.
Toplum Destek Biriminde görevli 1 sağlık görevlisi, 1 din görevlisi, 1 rehber öğretmen ve 1 emniyet görevlisi ile birlikte 72 aileye ev ziyaretinde bulunulduğunu belirten Bulgurlu, “Ziyaretlerde ailelerin istekleri ve sorunları dinlenildi. Ailelerin ilçemize çoğunlukla iş bulmak, tayin atama ve ailevi nedenlerden geldiği ziyaretlerde tespit edildi. Aileler ile yapılan mülakatta maddi ve sağlık sıkıntılarının olduğunun belirlenmesi üzerine kendilerine ev eşyası, kıyafet ve gıda yardımı alması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Manavgat Belediyesi Sosyal Market ve MATAB’ın oluşturduğu Birlik Bahçesine yönlendirildi” diye konuştu.
Ziyaretlerde ailelerde sağlık problemleri olanlar için, sağlık kuruluşları ile irtibata geçildiğini hatırlatan Kaymakam Bulgurlu; “Proje kapsamında 25 aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca gıda yardımı yapılmış, 10 aileye iş bulunmuş, 29 aileye kıyafet yardımı yapılmış, 18 ailenin sağlık problemleri çözülmüş, 3 aileye nakdi yardım yapılmış, 4 ailenin eğitim sorunları çözülmüş ve 72 aileye rehberlik hizmeti verilmiştir” dedi.
Yapılan ziyaretlerde ailelerin en çok yüzde 23 oranıyla Hatay’dan geldiği, ondan sonra yüzde 20 Adana, yüzde 16 Konya, yüzde 15 İstanbul, yüzde 10 Kahramanmaraş şeklinde devam ettiğini belirten Kaymakam Bulgurlu, Manavgat’ta yaşayan herkesi mutlu olmasını sağlamak ve yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak istediklerini belirtti
Toplumda Şiddeti Önleme Projesi
Toplumda Şiddeti Önleme Projesi ile Manavgat’ta 72 aileye destek sağlandı
Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde uygulamaya konulan ‘Toplumda Şiddeti Önleme Projesi’nin ilk 10 aylık raporu açıklandı.