Toplumun Eğitim Açığını Kapatmak İçin Merkez Kurdular

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM), toplumun eğitim ihtiyacını karşılamak için seminerler veriyor, çeşitli sertifika programları düzenliyor.

ESOGÜSEM Müdürü Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle özel sektörün karşılayamadığı eğitim ihtiyaçların karşılamak için merkezi kurduklarını söyledi.

Merkezin üniversitenin toplumla buluşmasının bir araya yüzü olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğmuş, ESOGÜSEM'in bir eğitim kurumu olduğunu kaydetti.

"Toplumu eğitmemiz ve onların eğitim ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor" diyen Erdoğmuş, şöyle konuştu:
"Merkezimizle, marka oluşturmaya çalışıyoruz. Bir bilgisayar laboratuvarı, bir konferans salonu, iki orta büyüklükte sınıfımız, üç küçük sınıfımız var. Her türlü eğitim ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. Özel sektör, iş dünyası, toplum eğitim ihtiyaçları için çalıştaylar, kongre ve seminerler yapmak için merkezimize gelsin. Burada tüm ihtiyaçların karşılanabileceği dinamik bir yapı var. Kurumlar personelini eğitmek istiyorsa, onların hizmetindeyiz. Manisa'da, Kütahya'da eğitimler açtık. Afyonkarahisar'da önümüzdeki ay eğitim vereceğiz. Online eğitimler açtık."

-Yabancı dil alanında sertifika veriliyor

Erdoğmuş, ulusal ve uluslararası alanda sertifikasyon birimi olmak için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Microsoft teknolojiyle ilgili uluslararası sertifikalar verdiklerini anlatan Erdoğmuş, "Dil alanında da sertifikalar vereceğiz. Öğrencilerimizi uluslararası sertifikalarla donatacağız. Bilim katkı yapan insanlarımız halkımızı ve öğrencilerimize tanıtmak amacıyla salonlarımıza Farabi, Fuzuli, Buruni isimlerini verdik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile