Teknolojinin gelişip yaygınlaşması ile plastik ürünlerin fiyatlarının iyice düştüğünü, vatandaşın da bu ucuz ürünlere rağbet gösterdiğini kaydeden Şükrü Ulusu, sanatını bir başka şekilde yürütmeye karar verdiğini söyledi.
Boyları 1.5 ile 1.7 metre arasında değişen çamurdan heykeller yapmaya başladığını belirten Ulusu, Efe heykelleri ile ilk adımı attığını dile getirdi. İlk etapta iki adet heykel yaptığını ve başarılı da olduğunu anlatan çamur ustası, önümüzdeki günlerde Poslu Efe, Mestan Efe, Çakırcalı Mehmet Efe gibi bir çok efsanevi milli mücadele kahramanını anıtlaştıracağını ifade etti.
Günlüce köyünde sanatını sürdüren Ulusu, "Bu mesleği 1955'ten beri yapmaktayım. Ancak, şimdi bu mesleğin devam etmesi için yeni bir mücadele gerekiyor. Testi, bardak, güveç ve küp gibi ürünler rağbet görmeyince, heykel işine yöneldim. İçi boş ve bir parmak kalınlığında toprak heykeller yapıyorum" diye konuştu.
'Toprağa Hayat Veren Adam' Kulvar Değiştirdi
Ödemiş ilçesinde yaklaşık 50 yıldan bu yana yağlı çamurdan testi, bardak, güveç ve küp gibi ürünler yapan ve ilçede “Toprağa hayat veren adam“ olarak bilinen Şükrü Ulusu, plastik ürünlerin yaygınlaşması ile müşterisi azalınca kendine yeni bir yol çizdi. Ulusu, topraktan Efe heykelleri yapmaya başladı.