Toprak Kaymasi Sonucu Tahliye Edilen 2 Bina Sakinlerinin Tedirgin Bekleyisi

Toprak Kaymasi Sonucu Tahliye Edilen 2 Bina Sakinlerinin Tedirgin Bekleyisi

Samsun’da bir insaatin temel kazisi sirasinda meydana gelen toprak kaymasi sonucu bir binada çatlaklar ve temelinde kayma yasandi. Toprak kaymasindan etkilenen 2 binada bulunan 11 aile tahliye edilirken, apartman sakinlerinin tedirgin bekleyisi sürüyor.

Dün aksam saat 21.00 siralarinda Ilkadim ilçesi Kisla Mahallesi’ndeki bir binanin temel kazi çalismasi sirasinda bitisigindeki 5 katli binada çatlaklar olustu ve temelinde kayma yasandi. Temeli kayan 5 katli bina ile bitisikteki 5 katli binada ikamet edenler tahliye edildi. Bina sakinleri evlerinin önünde yapimina baslanan insaatin müteahhidini suçlayarak, yeterli önlem almadan temel kazip çalisma yaptigini belirttiler.

“Sokakta kaldik"

Gece evlerinden tahliye edildiklerini ve tedirgin olduklarini belirten bina sakini Hayriye Aksökek, “3 gün önce buraya kazi yapmaya basladilar. Biz, ‘yikilir burasi, can güvenligimiz yok’ dedik ama kaziya devam edildi. Ben mühürlenen aile binasinda oturuyorum. Çocuklarimiz da hep yanimizda kaliyor. Binamiz yikilsaydi ne olacakti. Binamizin altindan da su geliyordu. Gerekli birimlere de bildirmistik. Yan binadakiler sesleri duyup gece sikayette bulunmuslar. Daha sonra gelen polisler önce yan binayi, sonra bizim binayi tahliye ettiler. 2 apartmani da mühürlediler ve su anda binada kalan kimse yok. Tahliye olduktan sonra binadakiler akrabalara kalmaya gitti. Diger binada 6, bizim binada ise 5 aile kaliyor. Sokakta kaldik. Sokakta kalmamizda ilgili herkesin suçu var. Sonuç ne olacak bilemiyoruz. Yetkililerden yardim istiyoruz. Kapida kaldik, parkta oturuyoruz. Çoluk çocuk okula gidemiyor. Binamiz yikilsa 15 kisiydik ne olurdu bilemiyorum. Esim bu binayi ayligiyla zar zor yapti. Yardim bekliyoruz” dedi.

Tedirgin bekleyislerini sürdüren diger mahalle ve bina sakinleri de yetkililerin ne yapacaksa ellerini çabuk tutmasi gerektigini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile