TBMM Genel Kurulu'nda, öğretim üyeleri emeklilik yaşı, 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdası, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarına zam yapılmasıyla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifinin görüşmelerine başlandı.
Genel Kurul'da AK Parti'nin Meclis çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi görüşülerek kabul edildi.
Buna göre, Genel Kurul bugün ve yarın Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin bitimine kadar çalışacak. Teklifin görüşmelerinin yarın bitirilmesi durumunda Genel Kurul 31 Aralık Perşembe günü çalışmayacak.
Öneri üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, teklifin "Temel Kanun" olarak getirilmesini eleştirdi.
Bunun İçtüzüğe aykırı olduğunu savunan Altay, "(Çoğunluğum var, istediğimi yaparım) anlayışı, burada anarşi, kaos, uyumsuzluk yaratır. TBMM kanun yapan yerdir, kanun çiğnenen yer değildir" dedi.
Bugün Genel Kurul açıldığında hükümet temsilcisinin bulunmadığını dile getiren Engin Altay, "Bu, yürütmenin yasamaya saygısızlığıdır" diye konuştu.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de terör operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarına ilişkin eleştirilerde bulundu.
Baluken, "Bu işler siyaset kanalıyla, diyalogla çözülür. Çatışmasızlığı hem devlete, hem PKK'ya söylüyoruz. Bizim elimizde olsa derhal çatışmasızlığa gidilmesini ve diyalog kanallarının açılmasını sağlarız" ifadelerini kullandı.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise "temel kanun"ları kendilerinin de çok doğru bulmadıklarını, ancak teklifte yer alan konuların süre kısıtlamasından dolayı "temel kanun" olarak görüşülmek zorunda kalındığını kaydetti.
'Torba Kanun' Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda
Öğretim üyelerinin emeklilik yaşı, 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdası, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarına zam yapılmasıyla ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlandı