Torbalı Kaymakamı Gazi Ve Şehit Ailelerine Sahip Çıktı

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan'ın ilçeye tayin olmasının ardından başlattığı Gaziler Günü etkinlikleri Torbalı'da yaşayan şehit aileleri ve gazileri memnun etti

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan'ın ilçeye tayin olmasının ardından başlattığı Gaziler Günü etkinlikleri Torbalı'da yaşayan şehit aileleri ve gazileri memnun etti. Daha önce ilçede yaşayan tüm gazileri bir araya getiren etkinlikler yapılmazken, Arslan daha önce de görev yaptığı ilçelerde büyük önem verdiği gazi ve şehit ailelerine, Torbalı'ya gelince de sahip çıktı. İki yıl önce Gaziler Günü'nde Kır Kahvesi'nde gazilere ve şehit ailelerine kahvaltı veren Kaymakamlığa, Torbalı Belediyesi de destek veriyor. Yarın kutlanacak olan Gaziler Günü için hazırlıklar ise tamamlandı. Kaymakam Arslan; "Gazi ve şehit yakınlarımıza kapımız her zaman açıktır. Benim hayat görüşümde onların her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Onları yılda 2 defa da olsa bir araya getirip, gönüllerini hoş tutmak istiyoruz" diye konuştu.
'SONUÇTA SAVAŞA GİDEN HERKES ŞEHİT OLMA NİYETİYLE GİTTİ'
Yarın kutlanacak olan Gaziler Günü için yeni yapılan Alman Parkı'nın içinde bulunan Hipodrom Cafe'de öğle yemeği verilecek. Torbalı Belediyesinin ev sahipliğinde verilecek olan yemeği Torbalı Kaymakamlığı organize ediyor. Yemeğe Torbalı'da bulunan 142 gazi ve 28 şehit yakını katılacak. Torbalı'da iki yıldır düzenlenen organizasyonu başlatan Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, şehit yakınları ve gaziler için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek; "Şimdiye kadar gazilerimize ve şehit yakınlarının gönüllerini hoş tutmak için Kaymakamlık olarak üzerimize düşeni yaptık. Sonuçta savaşa giden herkes şehit olma niyetiyle gittiler. Bazıları şehit oldu, bazıları da gazi. 2 yıldır belediye ile çok güzel bir işbirliği yaparak onları bir araya getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
'ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE YARDIMLARDA SORGULAMA YAPILMIYOR'
Şehit yakınları ve gazileri hem maddi hem de manevi olarak yardımcı olduklarını belirten Kaymakam Arslan; "Bize yardım için gelen şehit aileleri veya gazilerimizin söylediklerinin doğru olup olmadığına bakmıyoruz. Ben şahsen haklarında araştırma yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sorgulama yok, kendi beyanlarını esas alıyoruz. Ayrıca yardımları evlerine kadar götürüyoruz. Kaymakamlığa gelen gazi veya şehit ailelerine kapımız sonuna kadar açık. Beni görmek isteyen de olursa rahatlıkla gelebilir. Yarın yapılacak olan yemeğimize de bizim bilgimiz olan tüm şahit ailesi ve gaziye ulaştık. Gelmek isteyenlerin de ismini yazdık. Yarın orada güzel bir ortam ve sinerji yaratmak istiyoruz" dedi.
SİLAH ARKADAŞLARI KAYMAKAM SAYESİNDE BİR ARAYA GELİYOR
Güney Kore'nin Kuzey Kore ile yaptığı savaşa 17 Eylül 1950'de giden Türk Tugayı'ndan olan Torbalılı Gazi Recep Karagöz (81) ile Gazi Hüseyin Akgün (80) ise Gaziler Günü'nde hatırlanmanın mutluluğunu yaşıyor. Torbalı'ya bağlı Saipler'de yaşayan Kore Gazisi 80 yaşındaki Hüseyin Akgün yapılan organizasyonda diğer gazi arkadaşlarıyla buluşacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek; "Kuzey Kore'de tam 17 ay savaştık. Yazıbaşılı 2 arkadaşım savaşta şehit düştüler. Zaman zaman kendime orada ne işimiz olduğunu sordum. Ancak bizi oraya devletimiz göndermişti ve görevimizi yerine getirerek savaştık. Artık az kaldık, çoğu arkadaşım vefat etti. Kalanlarla da Kaymakamın sayesinde yaptığı organizasyonlarda bir araya geliyoruz" dedi. Arslanlar'da ikamet eden Kuzey Kore gazisi Recep Karagöz, dün köyü ziyaret eden Kaymakam Zeki Arslan'a ise teşekkür ederek, "Kaymakam bizim oğlumuz gibi oldu. Her fırsatta şehit ailelerine ve gazilere desteğini gösteriyor. Kendisine tüm şehit aileleri ve gaziler adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile