Törende Fenalasan Kaçmaz Son Yolculuguna Ugurlandi

Törende Fenalasan Kaçmaz Son Yolculuguna Ugurlandi

Dünyanin en yasli Gazisi Hüseyin Kaçmaz’in oglu, 86 yasindaki “Dünya baris elçisi” Turgut Kaçmaz son yolculuguna ugurlandi.

“Dünyanin en yasli gazisi” unvanini tasirken Zonguldak‘in Eregli ilçesinde 1994 yilinda 110 yasinda vefat eden Hüseyin Kaçmaz’in oglu “dünya baris elçisi” Turgut Kaçmaz, Kütahya’da düzenlenen Büyük Zafer’in 100. yili törenleri sirasinda fenalasarak kaldirildigi hastanede öldü. Kaçmaz için Kdz. Eregli Bozhane Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da katildi.

Helallik alinmasinin ardindan cenaze namazi kilinan Kaçmaz, Kestaneci mezarligina defnedildi. Törende konusan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu kendilerine biraktiklari emanete son nefeslerine kadar sahip çikacaklarini söyledi.

Bakan Kasapoglu konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Bir büyügümüzü ebediyete yolcu ediyoruz. Biliyorsunuz dün kendisi ile zafer tepede yüzüncü yil coskusunda beraberdik. Çok anlamli bir zamanda, çok anlamli bir mekanda ve günde ilahi emre tabi olarak son nefesini teslim etti. Turgut amca bizim gençlik faaliyetlerimizde nerde olursak olalim iste dün Zafer tepede beraberdik. Zafer tepede dün gençlerle hasbihal etti, gençlere bir konusma yapti bana da söylemisti. Ondan önce Çanakkale’de beraberdik, köprü açilisinda beraberdik, Sarikamis’ta beraberdik nerde gençlik varsa, nerede Vatan askini ortaya koyan bir çalisma varsa coskusuyla, heyecaniyla, yüregiyle oradaydi ve iste en son Zafer tepedeydik bugün Bozhane Camii’ndeyiz takdiri Ilahi. Rabbim mekanini cennet eylesin. O bize aslinda bir hayat çizgisini gösterdi aslinda genç arkadaslara Turgut amcayi pek çogumuz bu vesileyle tanimis olduk pek çogumuz. Turgut amcamizin bizlere gösterdigi en somut en yakin derslerden bir tanesi yüreginin vatan askiyla çarpmasidir. Bizde bugün ondan bir emaneti teslim alacagiz, bu Vatani elbette birlikte koruyacagiz, ama her sey den önce onun gibi son nefesimize kadar yüregimi, kalbimiz Vatan askiyla çarpacak ve inaniyorum ki bu emanete de birlikte sahip çikacagiz. Biz kendisini bu anlamda en önde gördük fedakarca kostururken gördük, Rabbim ondan razi olsun biz tabi ki onda ne hakkimiz olabilir, ne varsa hakkimiz hukukumuz helal olsun. Rabbim ahirette cennetinde nasil bizleri bulusturduysa tüm geçmislerimizde en güzel sekilde bulustursun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile