Törene, Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Baskani Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Ömer Ariöz, dekanlar, daire baskanlari, akademisyenler ve ögrenciler katildi.
Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile baslayan törende İçel Devlet Opera ve Balesi sanatçilari kisa bir müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisinin ardindan konusan Toros Üniversitesi iklim elçisi Eslem Yilmaz, “Genç iklim elçileri ile ülkemizdeki tüm üniversitelerin yesil ve iklim dostu olmasi sürecinin baslatilmasi, yesil dönüsümün bilim yuvasi olan üniversitelerden çevresine yayilmasi ve iklim degisikligi farkindaliginin olusturulmasi amaçlanmistir. Bizler, ülkemizin genç iklim elçileri olarak iklim degisikliginde insanin sorumlulugunu kabul ediyoruz ve sorumlulugumuzun da farkindayiz. Farkinda olduklarimizla farkindalik olusturmak istiyoruz. Toplumun her bir paydasina ve karis karis her cografyasina ulasmak, bu gidisata bir dur demek istiyoruz. Sizleri de iklim krizi ile mücadelemize davet ediyoruz. Iklim gönüllüsü olup birlikte harekete geçelim çagrisinda bulunuyoruz. Konusmami Hz. Mevlana’nin güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum: Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanin içinde kocaman bir okyanussun" dedi.
"İçel’imizin proje sehri olmasini istiyorum"
Rektör Prof. Dr. Ömer Ariöz ise "Bu bir akademik yil açilisi, hep birlikte olabildigimiz yegane günlerden biri. Toros Üniversitesi akademik yil açilisinin bir önemi daha var; bu yil üniversitemizin vakif senedinin verilisinin 40. yili. Yani Toros Üniversitesi için atilan ilk adimin 40. yili ve 40 yil önce İçel’de henüz üniversite bulunmuyor. Kurucu ve onursal mütevelli heyet baskanimiz Ali Hocamiza bize bu günkü olanaklari sagladigi için sahsim ve Toros Üniversitesi adina gönülden tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi. Göreve geldigi günden bu yana hep, ’Önce Türkiye, sonra İçel’ dedigini hatirlatan Ariöz, İçel’imizin proje sehri, patent sehri, yarismaci takimlar sehri haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Geçtigimiz aylarda Toros Üniversitesinin hem YÖK hem de YÖKAK tarafindan iki ayri degerlendirmesi oldu. Bu degerlendirmelerden çok iyi bir performansla çiktik Allah’a sükür. Bu vesileyle basta genel sekreterimiz ve birim amirlerimiz olmak üzere, tüm akademik ve idari kadromuza göstermis olduklari üstün gayretten dolayi tesekkürlerimi sunuyorum" diye konustu.
Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Baskani Ali Özveren de “Her zaman söyledigim sudur; bizim memleketimize, insanliga, milletimize karsi kolay kolay ödesemeyecegimiz sorumluluklarimiz var, borçlarimiz var. Bunu yerine getirebilmek için naçizane elimizden ne geliyorsa onu yapmak durumundayiz. Bende bunu yapmaya çalistim ve söyle düsündüm. Bizim kusagimiz 68 kusagi diye anilan garip bir kusak var ya bu kusagin geçenlerde bir videoda 68 kusaginin deli taylari hiç biri çocuk bezi görmedi, hiç biri sicak banyolarda yatmadi, hiç birinin özel odalari olmadi ama hepsi memleket için yanip tutustular ve önemli isler yaptilar” seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan Rektör Ariöz, günün anisina Kurucu Mütevelli Heyet Baskani Ali Özveren’e ’Vakiflar Senedi’ tablosu takdim ederek, “İçel Egitim Vakfi’nin ana senedine yazdirmanizin üzerinden tam 40 yil geçti. O dönem henüz sehrimizde bir devlet üniversitesi dahi bulunmazken böyle bir vizyonu ortaya koymaniz ve bu hayali gerçek kilmaniz takdire sayandir. Bu büyük idealinizin 40. yil dönümünde Toros Üniversitesi 2022-2023 akademik yilinda verdiginiz açilis dersi için sizlere tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Toros Üniversitesi'nde Akademik Yil Açilisi Gerçeklestirildi
Toros Üniversitesi’nin 2022-2023 akademik yili açilisi, Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçeklestirildi.



















