Toros Üniversitesi'nde Dünya Çikolata Günü Kutlandi

Toros Üniversitesi'nde Dünya Çikolata Günü Kutlandi

Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencileri, Dünya Çikolata Günü kapsaminda kendi yaptiklari çikolatalari sergiledi.

Bahçelievler Kampüsü Asçilik Uygulama mutfaginda hazirladiklari İçel’e özgü olan narenciye lezzetlerinden de faydalanarak hazirladiklari çikolatalari sunan ögrenciler begeni topladi.

Etkinlikle ilgili konusan Asçilik Programi Bölümü Ögretim Görevlisi Ugurcan Metin, "Bugün Toros Üniversitesi’nde asçilik bölümü ögrencileriyle dünya çikolata gününü kutladik. Bu dünya çikolata gününü Avrupa’daki kakao üreticilerine özel bir gün oldugu için biz bugün Avrupa’ya özgü kutladik. Asya ve Avrupa’da farkli günler oldugu biliniyor. Biz bugün kendi etkinligimizde Avrupa tarihine göre asçilik ögrencileriyle basit ve dolgulu teknikler kullandik ve meyveli çikolata kaplamalari yaptik. Akdeniz bölgesinde ve narenciye bölgesinde olmamiz nedeniyle de narenciye aromali birçok çikolatamiz oldu. Bizim bu çalismamiza katkisi olan Meslek Yüksekokulu’na, Toros Üniversitesine ve asçilik ögrencilerine tesekkür ediyorum. Asçilik Programi olarak etkinliklerimiz bitmeyecek ve sürekli etkinlik halinde olacagiz. Bizi takip etmenizi bizimle birlikte olmanizi, gastronomi bilincini sürdürmemizi, destek olmanizi istiyoruz ve buradan tüm gastronomi bilimcilere emekçilere tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile