Toroslar’a Gençlik Merkezi Yapılıyor

Toroslar’a Gençlik Merkezi Yapılıyor

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi’nde 40 bin metrekarelik alana ‘Gençlik Merkezi’ kuracaklarını açıkladı.

Toroslar Belediyesi’nin, gençlerin ve kent halkının sosyal, kültürel ve sportif anlamdaki gelişimine katkıda sağlayacak olan Gençlik Merkezi Projesi’nin yapım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Tesis alanında başlatılan arazi düzenleme, su tesisatı ve taş duvar örme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada yaptığı açıklamada, Toroslar ilçesini 8 yılda tesis zengini yaptıklarını, Korukent Mahallesi’nde eski çöp depolama alanının altında bulunan 40 bin metrekarelik alanda inşasına başladıkları ‘Gençlik Merkezi'nin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Merkezin, çam ağaçlarıyla kaplı alanda muhteşem manzarası olan çok özellikli doğal bir tesis olacağını dile getiren Tuna, projenin tamamının Toroslar Belediyesi çalışanları tarafından yapılacağını belirtti.

Yapılacak merkezle ilgili bilgiler de veren Tuna, “Gençlik Merkezi’nin içerisinde tribünü ile birlikte nizami ölçülerde bir futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortu, gençlerimizin ve izci takımlarının gelip kamp kurabilecekleri bungalov tipi evler, soyunma odaları ve ücretsiz internet evi ile okuma odası yer alacak. Aynı zamanda bu alanda, gençlerin aileleriyle hafta sonu gelip piknik yapabilecekleri piknik masaları ile bütünleştireceğimiz bir mesire alanı oluşturacağız. Paintball sporunun da yapılabileceği bu tesis gençlerin her türlü spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri çok özellikli bir merkez olacak. Önümüzdeki yaz ayında bir kısmının kullanılabileceği bu tesisi 2012 yılının sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Proje hem Toroslar, hem de Mersin gençliği için önemli bir hizmet verecek. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile