Toroslar Belediyesi Acil Destek Merkezi Depremzedelerin Yaninda

Toroslar Belediyesi Acil Destek Merkezi Depremzedelerin Yaninda

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin Acil Destek Merkezi, Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardindan kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarinin giderilmesine yönelik çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Yunus Emre Kültür Merkezinde depremzede vatandaslar için olusturulan Acil Destek Merkezinde konaklama, sicak yemek, giyim, psikolojik destek, saglik, çocuk danisma merkezi, araç koordinasyon ve özel gereksinimli birey destegi hizmeti veriliyor.

Depremin ardindan hizli bir sekilde teyakkuza geçerek Acil Durum Afet ekiplerini deprem bölgesine gönderen, düzenledigi yardim kampanyasi ile temel ihtiyaçlarin karsilanmasi noktasinda büyük gayret gösteren Toroslar Belediyesi, bir yandan da deprem bölgesinden İçel’e gelen depremzedeleri sosyal tesislere ve evlere yerlestirilmesinden ihtiyaçlarinin giderilmesine kadar yalniz birakmiyor. İçel Valiliginden ya da Toroslar Kaymakamligindan aldiklari belge ile Toroslar Belediyesi Acil Destek Merkezine müracaat eden depremzedeler, acil ihtiyaçlarini karsilama imkani buluyor.

"Devlet millet el ele bu zorlu süreci de asacagiz"

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Türkiye’yi derinden sarsan büyük afetin yaralarini bir an önce sarmak için devlet millet el ele mücadele ettiklerini söyledi.

Bu zorlu günlerin üstesinden de hep birlikte geleceklerini kaydeden Yilmaz, “Ekiplerimiz, Yunus Emre Kültür Merkezimizde olusturdugumuz Acil Destek Merkezinden depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarina cevap veriyor. Ilçemizde misafir ettigimiz ve edecegimiz depremzede vatandaslarimiz için hemsehrilerimizin destegi de bizim için çok kiymetli. Depremin hemen ardindan baslattigimiz yardim kampanyamizin yani sira ’1 oda, 1 aile’ kampanyamiza da destek vererek evlerinde deprem magduru vatandaslarimizi konuk eden tüm hemsehrilerimize tesekkür ediyorum. Bu seferberligin yaninda olan tüm hayirsever vatandaslarimizdan Allah razi olsun. Milletimiz, güzel kalpli insanlariyla bu zorlu süreci de hep birlikte asacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile