Toroslar'da Aşure Etkinliği

Toroslar'da Aşure Etkinliği

Toroslar Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’nin birlikte düzenlediği 7. Geleneksel Aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kılıç, İçel milletvekilleri, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Semah gösterilerinin yer aldığı etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli, etkinliğin düzenlenmesinde kendilerine destek olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Başkan Tuna’nın bugüne kadar kendilerine her konuda destek olduğunun altını çizen Değerli, bu desteklerin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.



Toroslar Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılıç ise belediye olarak bu etkinliğe destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kılıç, “Sizlerle böylesine mübarek bir gün ve güzel bir etkinlikte birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu etkinliğe belediye olarak katkı sunmak bizlere ayrıca onur veriyor. Allah ağzımızın tadını hiçbir zaman bozmasın" dedi.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Kerbela acısını millete yaşatmaya çalışanlar bu ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde olmasından rahatsız. Bizim birleşmemiz, bütünleşmemiz lazım. Geçmişimize, değerlerimize sahip çıkarak geleceğe Aziz Atatürk’ün önderliğinde, onun ilkeleri doğrultusunda hep birlikte ilerlememiz lazım” diye konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Toroslar Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılıç, konuşmasının ardından Doğan Demir’e bir çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Konuşmaların ardından davetlilere aşure ikram edilirken, sanatçılar Gani Pekşen, Doğu Ekin Değerli, Gülcan Oktay ve Musa Eroğlu birbirinden güzel eserler seslendirerek etkinliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşattılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile