Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez etkinliğine, Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Turizm ve Kültür Müdürü Mehmet Çalışkan, Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Vekili Zübeyir Güvel, MESİAD Başkanı Ali Doğan ve vatandaşlar katıldı.
İl Turizm ve Kültür Müdürü Mehmet Çalışkan yaptığı konuşmada, geleneklerin, milletlerin asırlarca yaşadıkları ve geliştirdikleri kültürlerin temelini oluşturduğunu söyledi. Çalışkan, Türk milletinin ise gelenekleri açısından en zengin toplumlardan biri olduğunu dile getirdi.
Hıdırellez'in, farklı kültürlerce de kutlandığına dikkat çeken Mehmet Çalışkan,
"Baharla vücut olan, taze hayatın sembolü Hıdrellezi, tek bir kültüre mal etmek olanaksızdır. Hıdırellez, Orta Asya, Eski Anadolu, İslam ve ortak balkan kültürü ile beslenmiş zengin kültür değerlerinin oluşturduğu bir şenlik, töre ve bayram kültürüdür. Bu tür şenlik ve bayramlar; halkın birbirleri ile kenetlenmesini, saygı ve sevgi ile yaşamalarına olanak sağlamaktadır." şeklinde konuştu.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise asırlardır kutlanan Hıdırellez'in sevgi, kardeşlik, dostluk ve muhabbetin en önemli simgesi olduğunu vurguladı.
Tuna, bu yıl ilk defa gerçekleştirdikleri Hıdırellez etkinliklerini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı mani sepetinden mani çekerek, tek tek okudular.
Toroslar Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterilerinin güne renk kattığı programda, vatandaşlara Toroslar Belediyesi'nce hazırlanan etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Hıdırellez şenliği, protokol üyelerinin, Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ahşap boyama ve el işi sergisini gezmeleriyle sona erdi.