Toroslar'da 'Kurtulus Coskusu' Dolu Dolu Yasandi

Toroslar'da 'Kurtulus Coskusu' Dolu Dolu Yasandi

Toroslar Belediyesince, 3 Ocak İçel’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü dolayisiyla gerçeklestirilen etkinliklerde, kurtulus coskusu dolu dolu yasandi.

Kutlamalar kapsaminda, 4 Mayis 1919’da isgaliciler tarafindan sehit edilen Kuvayi Milliye sehidi Ümmü Erdem ile isgal zamaninda gazi olan Ümmühan Gün, Çavuslu Mezarligindaki kabirleri basinda dualarla yad edildi. Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz’in, kent tarihini ve kültürel mirasi gün yüzüne çikaran projelerinden bir olan Kuvayi Milliye Karargahi da İçel’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünde düzenlenen törenle açildi. Buluklu Mahallesi’nde, milli mücadele çalismalarina karargahlik etmis, iki kattan olusan eski konak restore edilerek, milli mücadelenin destansi hikayesinin yasayan örnegi oldu. Sehit ve gazilerin anisi bir araya getirildi.

Fotograflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatilan bina, geçmis ile gelecek arasinda önemli bir köprü görevi görecek.

Kurtulus coskusu caddelere sigmadi

Kurtulus günü etkinlikleri, Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüsü ile doruga çikti. Binlerce İçelli, yürüyüste yerini alarak tüm Türkiye’ye bagimsizlik askini ve İçel sevdasini gösterdi. Toroslar Belediye binasi önünden baslayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, Istiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahindan Cumhuriyet Meydanina kadar süren yürüyüste İçelliler, yaklasik 200 metre uzunlugundaki dev Türk bayragini birlikte tasidi. Kirimizi beyaza bürünen korteji izleyen çevredeki vatandaslar ve esnaflar da alkislariyla destek verdi.

Yunus Emre Kültür Merkezi marslarla inledi

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanligi Bando Takiminin, 3 Ocak Kurtulus Günü dolayisiyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergiledigi gösteri de yogun ilgi gördü. Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz’in ev sahipligi yaptigi etkinlikte, Bando Takimi, performansiyla, marslarla milli duygulari en güzel sekilde yansitti.

3 Ocak Siir Yarismasinda dereceye girenler ödüllerini aldi

Toroslar Belediyesi’nin, İçel Yazarlar Dernegi (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenledigi, ’3 Ocak İçel’in Kurtulusu’ konulu siir yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Baskan Yilmaz ve protokol üyeleri tarafindan dereceye giren sairlere Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Birinciye tam altin, ikinciye yarim altin ve üçüncüye çeyrek altinin verildigi yarismada jüri üyelerine de Baskan Yilmaz tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi.

Özellikle yeni nesle tarih suurunu unutturmamak amaciyla Kurtulus Günü etkinliklerini önemsediklerini belirten Baskan Yilmaz, “Binlerce İçelli hemsehrilerimizle bir araya geldigimiz 3 Ocak Zafer Yürüyüsümüz ve etkinliklerimiz, bir cümleyle anlatilabilecek bir organizasyon degil. Bu topraklari kanlariyla, canlariyla vatan yapan atalarimizin anisina sahip çikmak anlaminda birlik ve beraberligimizin en güzel fotograf karesini verdigimiz bir organizasyondur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile