Toroslar‘da Toplu Nikah Töreni Hazırlığı

Toroslar Belediyesi‘nin, Toroslar Kent Konseyi ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde toplu nikah töreni düzenleyeceği bildirildi.

Ayışığı Konferans Salonu‘nda saat 13.00‘de başlayacak olan etkinlikte, fantezi müziğinin usta yorumcularından Bekir Yılmaz‘ın sahne alacağı ifade edilirken, etkinlikte nikahsız yaşayan 25 çiftin resmi nikah akitlerinin yapılacağı ve gelinlik defilesi düzenleneceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nü kutlayarak, ailenin şekillenmesinde kadının önemine değindi.

Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda daha da yüksek düzeyde yer almalarını temenni eden Tuna, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri almaları, her alanda hak ettikleri statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm aramaları bakımından bir dönüm noktası olarak anılmaya başlanmıştır. Kadınların en temel haklarından mahrum yaşadığı yerlerde ne insan haklarından ne de demokrasiden bahsedilemez” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile