Toroslar İle Kırgızistan Özgen Şehri Artık Kardeş

Toroslar İle Kırgızistan Özgen Şehri Artık Kardeş

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 29 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Kırgızistan’da düzenlenen ‘Kardeş Şehir Günleri’ kapsamında, Kırgızistan’ın Özgen şehri Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, imza törenine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile eşi Aydan Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte bazı meclis üyeleri katıldı.

Daha önce İçel’e gelerek Toroslar Belediyesi ile bir dizi temaslarda bulunan Özgen Kenti Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından imza altına alınan kardeş şehir protokolü ile iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kardeş şehir ilişkisi ile iki ülke ve iki toplum arasında ekonomik, kültürel ve sosyal alanda birçok gelişmenin yaşanacağına inandığını belirtti.

Tuna, Azerbaycan’ın Yevlak şehrinden sonra Kırgızistan’ın Özgen Şehri ile de kardeş şehir olduklarının bilgisini vererek, “Din birliği, inanış birliği içinde olmamız ve aynı millet olmamız nedeniyle çok kolay anlaşabileceğimiz bu ülkelerle, kardeşlerimizle ilişkilerimizi sıklaştırmak istiyoruz” dedi.

Kardeş şehir ilişkilerinin kentlerin çalışmalarında birbirini desteklemeleri ve ortak projeler geliştirmeleri noktasında büyük önemi olduğunu vurgulayan Tuna, “Bu gidiş gelişler yoğunlaştıkça iki ülke arasındaki mesafeler kısalacak ve ortak projeler gelişecek. Türki Cumhuriyetler ile Türkiye arasında köprü olacağız” diye konuştu.

Özgen Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ise Toroslar Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Dilimiz, dinimiz bir. Ortak bir kültürün mirasçılarıyız. Sizlerin deneyimlerinden faydalanmak ve kültürel, sosyal, ekonomik ilişkiler kurarak bir kardeşlik kültürü içinde bir arada olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kırgızistan’ın Özgen Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ile Başkan Tuna arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı. İmza töreninden sonra ise Mavlanov, Başkan Tuna’ya Kırgızistan’ın yerel kıyafeti olan çapan giydirdi ve bazı hediyeler verdi. Başkan Tuna da Mavlanov’a İçel’e özgü hediyeler sundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile