Toroslar Personeline 'Sağlıklı Yaşam Semineri'

Toroslar Personeline 'Sağlıklı Yaşam Semineri'

İçel'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, belediye personeline yönelik 'Sağlıklı Yaşam Semineri' düzenlendi.

Belediye Meclis Salonu’nda, İçel Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen seminerde, katılımcılara 'yeterli ve dengeli beslenme ','obezite ','fiziksel aktivite' ve 'aşırı tuz tüketiminin azaltılması' konularında bilgilendirme eğitimi verildi.

Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli pratisyen Dr. Media Şahin’in slayt eşliğinde anlattığı seminerde, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temeli olduğuna dikkat çekildi. Obezitenin nedenleri, tedavisi ve şişmanlıktan korunmak için yapılacak olan önlemlerden bahseden Şahin, çocukluk döneminde şişmanlığın önemli bir hastalık olduğunu belirtti.

Özellikle çocukların okul başarılarında sabah kahvaltılarının çok önemli olduğunu da vurgulayan Şahin, "Tek yönlü beslenmeye karşıyız. Vücudumuzun her türlü besine ihtiyacı vardır ve besin gruplarından yeterli miktarda alınması gerekmektedir. Bunun için yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir diyoruz. Büyüme ve gelişme için, mikroba karşı dayanıklı olunması için, vücut bağışıklığının gelişmesi ve okul ve iş hayatında verimliliğin artması için beslenme çok önemlidir” dedi.

Soru ve cevap şeklinde geçen seminerde, katılımcılara sağlık için aşırı tuz tüketiminin azaltılmasın tavsiye eden Şahin, “Aşırı tuz tüketiminde, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalıkları, kemik erimesi, bazı kanser türlerinin görülme riski artar. Sağlıklı olmak için günde 5 gram tuz tüketmek yeterlidir” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna ise Toroslar Belediyesi olarak halkın ve belediye personelinin sağlığına büyük önem verdiklerini kaydederek, mutlu ve huzurlu toplumların oluşmasının öncelikle sağlıktan geçtiğini söyledi.

Belediye personeline sağlık alanında konusunda uzman kişiler tarafından eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceklerini de ifade eden Tuna, semineri veren Dr. Media Şahin’e teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile