Tosya Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kaymakam Mehmet Türköz, Türkiye'nin orman sahası ve ağaç servetinin çoğaltmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.
Türköz, hayatın her alanında ağaçtan elde edilen ürünler kullanıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Doğduğumuzda beşiğimizde, öldüğümüzde ise mezarımızda ağaç kullanılıyor. Sıramızı, masamızı, tahtamızı, kalemimizi, kapımızı ve penceremizi ağaçtan yapıyoruz. Isınmak için ağaçlardan elde edilen odun kullanıyoruz. Ormanlar Allah'ın bize verdiği en büyük lütuftur. Ormanlar milli değerlerimiz ve servetimizdir. Ormanlarımızı koruyan ve gelişmesi için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum."
Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan ise ormanların korunmasını için mücadele ettiklerini bildirerek, bu konuda vatandaşların da duyarlı davranması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından okul bahçesine fidan dikildi.
Tosya'da, Orman Haftası Etkinliği
Tosya ilçesinde, Orman Haftası etkinliği düzenlendi.



















