Tosya Ve Tasköprü Ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi

Kastamonu'nun Tosya ve Tasköprü ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Tosya ilçesinde Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende, muhtarlar tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Tosya Yunus Emre Mahallesi Muhtari Elvan Natur, törende yaptigi konusmada, Türkiye genelinde 50 bin 278 muhtarin görev yaptigini hatirlatti.

Muhtarlarin kültürümüzün ve toplumsal hayatin önemli yapi taslarindan olup yerel demokrasinin en eski örnegini temsil ettigini belirten Natur, "Muhtarlar devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi oldugu asikardir. Muhtarlarimiz, bulundugu mahalle ve köyde devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte olup halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayisimizda, vatandaslarimizin devletimize ihtiyaç duydugunda çalacaklari ilk kapinin muhtarliklarimiz oldugu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadir." dedi.

Törene, Tosya Kaymakami Ferhat Özen, Tosya Belediye Baskan Vekili Sefa Abayin, protokol üyeleri ile mahalle ve köy muhtarlari katildi.

- Tasköprü

Tasköprü ilçesinde, Cumhuriyet Meydani'nda Atatürk büstüne, Tasköprü Muhtarlar Dernegi Baskani Haluk Gökçek tarafindan çelenk sunuldu.

Tasköprü Kaymakami Çaglar Partal, Belediye Baskani Abdullah Çatal, Tasköprüspor Baskani Hüseyin Altan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarin katildigi programda, muhtarlar ilçeyi Bal Ligi'nde temsil edecek olan Tasköprüspor için kombine karti alarak, takima destek verdiler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile