Tosyalı Sevgi Evlerinde Çocuklara Duygulu Karşılama

Tosyalı Sevgi Evlerinde Çocuklara Duygulu Karşılama

Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesine yaptırılan ve annesi Hacı Pervin Tosyalı’nın adını verdiği çocuk yuvasına getirilen kimsesiz çocuklar yeni yerlerine yerleştirildi.

40 bakıcı anne, 7 hizmetli, 10 öğretmen 2 müdür ve bir müdür yardımcısının görev yaptığı çocuk yuvasına, 71 0-6 yaş gurubu çocuk ve ay içerisinde de 12-18 yaş grubu 30 çocuğun daha yerleştirileceği belirtildi. Toplam 100 kişi kapasiteli ve 11 evden oluşan sevgi evlerinin, Türkiye’deki en modern tesislerden biri olduğu belirtildi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mevlüt Aydın ve Hacı Pervin Tosyalı da bugün sevgi evlerini ziyaret etti. Hatay Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mevlüt Aydın, çocuk yuvasını yaptıran hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı ve annesi Hacı Pervin Tosyalı’ya teşekkür ederek, “Burada bakıma muhtaç çocuklar barınacak. Sizler sayesinde insanların sıcak yuvası olacak ve burada çok iyi şartlarda büyütülerek devletine, vatanına, milletine hayırlı evlatlar yetişecek.” dedi.
Minik çocuklara sarılan ve onlarla adeta hasret gideren Hacı Pervin Tosyalı ise “Yavrularımıza böylesine modern bir tesis kazandıran oğlum Fuat Tosyalı’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Buradaki çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için elimden geleni yapacağım. Çok duygulandım ve çok mutlu oldum.” derken, göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Hacı Pervin Tosyalı, torunu Pervin Tosyalı ile birlikte minik çocuklara sarıldı ve onlarla birlikte sohbet etti.
Çocuk yuvasında kalan Necla Başak Ark ise “Yeni evimize taşındık. Çok güzel bir ortam ve evlerimiz çok yeni, bizlere bu imkanı sağlayan Tosyalı ailesine teşekkür ederiz.” derken, Özge Kul da “Burada hem okula gideceğiz, hem de yeni evlerde kalacağız, çalışma odalarımız, soysal tesislerimiz, spor sahaları ve oyun sahaları var. Bu da bizler için çok önemli imkan.” ifadesini kullandı.

Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası'nda görevli Müdire Yardımcısı Selin Çöl, müdür yardımcıları Ali Kekeç, Hüseyin Karacal ile İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Kadir Başer de ziyarette hazır bulundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile