Toyöküd Başkanı Gürler: Terörün Amacı Hain Saldırılarla Ülkede İç Savaş Çıkarmak

Toyöküd Başkanı Gürler: Terörün Amacı Hain Saldırılarla Ülkede İç Savaş Çıkarmak

Yörükler, Hakkari Çukurca`da Mehmetçiğe yapılan saldırıyı kınadı.

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Ömer Gürler, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın dediği gibi biz de `bıçak kemiğe dayandı` diyoruz. Terör konusunda uzman birliklerin bu hainleri saklandıkları inlerinde imha etmesini istiyoruz." dedi.

TOYÖKÜD Başkanı Ömer Gürler, yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün yaptığı hain saldırıyı lanetlediklerini söyledi. Gürler, hain saldırıda şehit olan 11 Mehmetçiğe, 11 ayın sultanı Ramazan ayında Allah`tan rahmet, 14 yaralı askere ise acil şifa dilediklerini kaydetti.
Terör örgütü PKK`nın alçakça saldırıları ile ülkede Kürt-Türk kavgası çıkarmayı planladığını belirten Gürler, bunun için de bu tür hain saldırılarla AK Parti hükümetini güçsüz hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Doğu`da terörle mücadelede etkin mücadele için Polis Özel Harekat Timleri`ne inisiyatifin verilmesi gerektiğinin altını çizen Gürler, bu sayının 15`den 30 bine çıkarılmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti.
Terörün amacının, halk üzerinde korku ve Türkiye`nin bölgesinde güçlü ülke olmasını istememe olduğunu belirten Gürler, dünyadaki şer güçlerin taşeronu olan PKK terör örgütünün hain planlarını gerçekleştirmede, önünde en büyük engel olarak AK Parti hükümetini gördüğünü söyledi. Gürler, "PKK terör örgütünün hain ve alçakça saldırılarını lanetliyoruz. Mübarek Ramazan ayında kan döken PKK`lı canilerin Müslüman olmadığı bir gerçek. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın dediği gibi biz de `bıçak kemiğe dayandı` diyoruz. Terör konusunda uzman birliklerin bu hainleri saklandıkları inlerinde imha etmesini istiyoruz. Teröriste kendi anladığı dille cevap vermek gerekir. Bunun yolu da saklandıkları mağaralarda imha etmek. Bu canilerin hepsinin imhası için Ramazan Bayramı sonrasını beklemeye gerek yok. Allah, vatan, din, İslam, bayrak ve namus düşmanı bu alçakları özel harekat timleri kedinin fareyi deliğinden çıkardığı gibi saklandığı yerden çıkarmasını bekliyoruz. Kudurmuş köpeklere aşı yapılmaz. İtlaf edilir. Gözleri dönmüş bu teröristler de insanlığın selameti için görüldükleri yerde imha edilmeli." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile