Toyota, Yeni Yaris Cross B- SUV Üretimine Basliyor

Toyota 400 milyon avro yatirim gerçeklestirerek 4'üncü nesil Yaris ve tamamen yeni Yaris Cross'un fabrikada ayni hatta üretilmesini sagladi.

Toyota, tamamen yeni ve sehir tarzi SUV'u Yaris Cross'un üretimine Fransa'da, Valenciennes'deki fabrikasinda basladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Yeni Yaris Cross B- SUV'un üretimi için Toyota, 400 milyon avro yatirim gerçeklestirerek 4'üncü nesil Yaris ve tamamen yeni Yaris Cross'un fabrikada ayni hatta üretilmesini sagladi.

Güncellemelerle birlikte Toyota'nin Fransa'daki TMMF fabrikasinin yillik üretim kapasitesi 300 bin araca çikti. Yaris Cross üretimiyle birlikte Fransa'daki Toyota fabrikasinda toplam çalisan sayisi ise yaklasik 5 bine ulasti.

B-SUV segmentinde bulunan Yaris Cross, kullanicilarin tüm beklentilerini karsilayacak sekilde tasarlandi ve gelistirildi. Toyota'nin 2025'te toplam satislarda yüzde 90 seviyesinde elektrik motorlu araç satis plani kapsaminda yeni Yaris Cross'un düsük CO2 emisyonlu hibrit versiyonunun da yogun olarak tercih edilmesi bekleniyor.

Toyota'nin GA-B platformu üzerine yapilan Yaris Cross, Avrupa’da TNGA mimarisiyle üretilen 8'inci model oldu. Üretimin baslamasi, ayni zamanda Toyota'nin yerellestirme stratejisinin ilerlemesinin ve üretim kapasitesini artirmasinin da altini çiziyor. Yaris Cross modeli, Toyota'nin 2025'te Avrupa'da 1,5 milyon satis adedi planiyla büyüme hedefinin önemli bir parçasi olacak.

- Elektrikli motorlar Polonya'da üretilecek

Toyota'nin Avrupa'da yerellestirme vizyonu bu yil daha da genislerken Polonya fabrikasi da hibrit sanziman ve elektrikli motorlarin üretimine basladi. Toyota Yaris ve Yaris Cross için 1,5 litre TNGA benzinli ve tam hibrit güç üniteleri buradan karsilanacak.

Toyota ayni zamanda, 2021 Yilin Otomobili seçilen Yaris'in artan talebini karsilamak adina da Çekya'daki fabrikasinda kapasiteyi artirmak ve tesisi modernlestirmek üzere de yatirimlar gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile