Toz Tasinimi Kahramanmaras'i Etkisi Altina Aldi

Toz Tasinimi Kahramanmaras'i Etkisi Altina Aldi

Kahramanmaras’ta Kuzey Afrika’dan gelen toz tasinimi etkili oldu. Görüs mesafesinin düstügü kentte, hava kalitesi de alarm verici seviyelere ulasti.

Afrika üzerinden gelen çöl tozu, Kahramanmaras’i etkisi altina aldi. Kentte toz tasinimi nedeniyle görüs mesafesinde düsme ve hava kalitesinde azalmaya neden oldu. Meteoroloji’nin uyarasinin ardindan kentin kusbakisi görüldügü alanlarda sehrin üzerinde toz bulutlarinin etkili oldugu görüldü.

Toz tasinimindan etkilenen Kahramanmarasli esnaflar, görüs mesafesinin düsmesi ve hava kirliligi nedeniyle zor anlar yasiyor.

Galerici esnaflarindan Mustafa Baskonus, “Kahramanmaras’ta son 2 gündür özellikle Kuzey Afrika’dan gelen toz bulutlari etkili olmakta. Gördügünüz gibi bizim araçlarimizin üstü tozdan geçilmiyor. Su an yikasam yarim saat sonra yine aynisi oluyor” dedi.

Gida isletmecisi Kemal Alagöz ise, “Gidaci olarak bizleri çok etkiliyor, kapimizi açamiyoruz. Önlemimizi almak için kapimizi kapatiyoruz, ürünlerimizin üstünü kapatiyoruz. Her 15-20 dakikada bir elimizle sürekli temizliyoruz. Mesela benim çocugun alerjisi var, okula bile gönderemiyoruz” diye konustu.

Bir diger esnaf Kadir Gülcü, “Kapimizi kapatiyoruz, içeride klimamiz çalisiyor ama yine kapi açilip kapandikça içeri toz oluyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile