Toz Tasinimina Dikkat, Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Ciltte Kizarikliga Ve Alerjiye Neden Olabilir'

Toz Tasinimina Dikkat, Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Ciltte Kizarikliga Ve Alerjiye Neden Olabilir'

Hatay’in Iskenderun ilçesinde özel klinigi bulunan Cilt Uzmani Selin Alpar, toz tasiniminin etkili oldugu bu günlerde mecburi olmadikça disari çikilmamasina dikkat çekerek, tozun ciltte kizarikliga neden olabilecegini söyledi.

Kuzey Afrika’dan gelen toz bulutu tasinimi depremin vurdugu Hatay’da etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji’den yapilan duyuruda, toz bulutu tasiniminin 26 Nisan Cuma Günü gece 12’de sona erecegini açiklandi. Iskenderun körfezinde ve sehir merkezinde etkili olan toz bulutunun saglik açisindan olumsuz yanlari görülüyor. Alerjik astimi ve kronik rahatsizligi olanlarin bu havalarda dikkatli olmasini ifade eden Cilt Uzmani Selin Alpar, mecburi olmadikça disari çikilmamasi konusunda uyarida bulundu.

Kuzey Afrika’dan gelen toz tasinimin ciltte kizarikliga ve alerjiye neden olabilecegini belirten Alpar, “Ciltte kizariklik, hassasiyet ve alerjiye neden olabilir. Alerjik astimi olanlarin da tetikleyecegi için kronik rahatsizligi olanlar disariya mümkün oldugunca çikmasinlar. Hiç kimsenin de çikmamasini tavsiye ediyoruz. Bu toz bulutu; cildi kirletip gözenekleri tikayabilir. Bu zamanda kisilerin cilt temizligine daha çok dikkat etmesi gerekir. Ayrica kisilerin cilt temizliginde; akne egilimli ciltler derma, kozmetik ve medikal cilt bakimi ürünleri olanlar, temizleyicileri olanlar, düzenli sabah aksam yikamalarina özen gösterecekler, asidik olmayan peelinglerini haftada 3 gün bakimlarini yapsinlar. Asidik olan peelinglerini haftada 1 gün yapmalarini öneriyoruz. Ayni zamanda da medikal cilt bakimina gittikleri yerler varsa devamini getirmelerini ve bu süre zarfinda daha sik yapmalarini tavsiye ederiz. Normalde cilt bakimlari cilt kendini 28 günde 1 yeniler fakat bu zaman zarfinda 20 günde 1 cilt bakimini yapabilirler” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile