'Tozlu Raflardaki Tezler İş Dünyası İle Buluşacak'

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Genel Kurulu, Antalya Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı.

Divan başkanlığını Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce 'nin yaptığı genel kurulda, 2011-2012 faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Antalya Ticaret Borsası ve BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 2012 hedeflerini anlattı. Üniversitelerin birikimlerini bölge ekonomisine yansıtmak istediklerini belirten Çandır, “Tozlu raflardaki tezler iş dünyası ile buluşacak.” dedi.

Daha önceki genel kurulda BAGEV şemsiyesinin genişletilmesi kararının alındığını hatırlatan Ali Çandır, Burdur Belediyesi, Isparta ANSİAD, BAKSİFED, Kumluca ve Bucak Ticaret Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 'nin BAGEV 'e üye olmasının öngörüldüğünü kaydetti. Çandır, “Bütün kurumlar süreci tamamladı ancak Isparta Belediyesi 'nden karar henüz çıkmadı. Süreci tamamlayan kurumların üyeliğini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

BAGEV 'e MAKÜ 'yü de dahil ettikten sonra 3 üniversitenin içinde bulunduğu çalışma grubu oluşturmak istediklerini bildiren Çandır sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitelerimizin birikimlerini bölgemiz ekonomisine yansıtmak istiyoruz. Sağlıklı verilerle, bilimsel metotlarla, bölgesel gelişime katkı sağlamanın yollarına bakacağız. Ürün portalı ve proje pazarı da gündemimizde yer alıyor. Her ikisinin hayata geçmesi için oda ve borsalarımızın, proje pazarı için üniversitelerimizin sürece dahil olmasını istiyoruz. Üniversitelerde tozlu raflarda bulunan bitirme tezlerini özel firmalarla eşleştirerek hayata geçirilmesini istiyoruz. Üniversitelerin insan kaynaklarının yapabileceği projeleri özel sektörle eşleştirerek AB, TÜBİTAK, kalkınma ajansı projesi haline geçerek bölgemize bu tür kaynakların akmasını hedefliyoruz.”

Bölgesel tek istihdam portalı olan BAGEV kariyeri daha ileriye taşıma hedefinde olduklarını anlatan Çandır, üyelerden portala sahip çıkmalarını istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile