Trabzon'a Hafif Rayli Sistem Için Imzalar Atiliyor

Trabzon'a Hafif Rayli Sistem Için Imzalar Atiliyor

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, yillardir Trabzon’un beklentisi olan rayli sistemle ilgili protokolün 24 Nisan Çarsamba günü imzalanacagini duyurdu.

Basin mensuplariyla bugün sabah kahvaltisinda bir araya gelen Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Trabzon’un öncelik arz eden önemli konularinin hafif rayli sistem, sanayi sitelerinin nakli ve Gülcemal Projesi oldugunu söyledi.

31 Mart seçimleri öncesinde adaylik sürecinde proje tanitim toplantisinda üç konuyla dogrudan ilgilenecegi konusunda Trabzon halkina söz verdigini hatirlatan Genç, “Biz Gülcemal’de 750-800 dönümü dolduruyoruz. Bunu Faroz balikçi barinagina kadar bunu tasiyalim gerek var mi? Çünkü proje bu sekilde idi bütüncül bir dolgu alani düsünülmüstü. Ben buna gerek olmadigi fikrimi Murat baskanimizla paylasmistim. O da sag olsun makul gördü bir kilometrelik alani bos birakti. Su anda Trabzon’da insallah yeni dönemde bu vesileyle bu bilgiyi sizinle paylasayim. Ismi Gülcemal olan projemiz uzun zamandir sehrimizin beklentisi. Trabzon’da hep su konusuldu? Hakli olarakta bu serzeniste bulunuldu. Denizle baglantimiz kesildi hepimiz bunu söyledik. Istiyorum ki Ganita’dan baslayip Büyüksehir Belediyemizin ürettigi o güzel destinasyon alanini öyle bir yasam alani seklinde Akyazi’ya kadar tasiyalim. Içerisinde bu bir kilometrelik alanda dogrudan denize girilebilecek devaminda da su anda tahkimati bitmis 250 dönümlük alan ve 500 dönümlük alani daha ziyade yogunlastirmadan yesille peyzajla beraber donatalim. Orada hem gençlerimize hem çocuklarimiza hem büyüklerimize hem de bu sehre gelen ziyaretçilere de yasam alani olusturalim denizle de bulusturalim amacim bu. Trabzon Büyüksehir Belediyesi olarak en önemli ilgilenecegim üç konudan bir tanesi olacak. Allah nasip ederse bu dönem insallah bu isi bitirecegim” dedi.



Hafif rayli sistemle ilgili imzalar atiliyor

Hafif rayli sistemle ilgili olarak 24 Nisan günü imzalarin atilacagini kaydeden Genç, “Aksam Ulastirma Bakanimizla görüstüm. Proje tanitim toplantimizda üç konuyla dogrudan ilgilenecegimi Trabzon halkina söz verdim. Bu üç konumuzdan bir tanesi hafif rayli sistemdi. Bir tanesi yapildigi zaman, sehrimizin disinda olmakla birlikte su anda sehrimizin merkezinde kalan ve en düz yerinde kalan Degirmendere’mizdeki bes tane sanayi sitemizin bin 728 bagimsiz bölümü oradaki esnafimizin nakli idi. Hem esnafimizin hukuki bakimdan daha iyi sartlarda çalismasi bakimindan hem de sehircilik bakimindan bu idi. Bir digeri de Gülcemal Projesi idi. Aksam bakanimizla da paylastim 24 Nisan Çarsamba günü hafif rayli sistemle ilgili protokolümüzü Genel Müdürümüz Trabzon’da olacak. Protokolümüzü Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Ulastirma Altyapi Bakanligimiz Genel Müdürüyle beraber imzaliyoruz. Trabzon’un bir evladi olarak bunun heyecanini simdiden duydugumu ifade etmek istiyorum. ’Bismillah’ deyip basliyoruz hafif rayli sisteme. Bir Trabzonlu olarak bu konuda hayiflaniyorum .Samsun’da var benim sehrimde de olacak bu kadar net. Ben Trabzon’u bu dönem hafif rayli sistemiyle, sanayi sitelerimizin nakliyle ve Gülcemal projesindeki o yasam alaniyla birlikte bir level daha atlatmak istiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile