Trabzon Büyüksehir Belediyesi Sahipsiz Canlara Özel Ilgi Gösteriyor

Trabzon Büyüksehir Belediyesi Sahipsiz Canlara Özel Ilgi Gösteriyor

Trabzon Büyüksehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için yaptigi çalismalarla örnek olmaya devam ediyor. Türkiye’nin en modern ve en kapsamli Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip olan Büyüksehir Belediyesi, sevimli dostlarla yakindan ilgileniyor.

Trabzon Büyüksehir Belediyesi tarafindan 82 bin metrekare alana kurulan, ayni anda 450 sahipsiz hayvan kapasitesine sahip Türkiye’nin en modern ve en kapsamli Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde son bir yilda 7 bin 699 hayvan tedavi edilerek sagligina kavusturuldu. 2 bin 409 köpek ise kisirlastirildi.

Klinik ihtiyaçlari karsiliyor

Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hasta, yarali, kaza geçirmis sahipsiz hayvanlarin klinik ihtiyaçlari da karsilaniyor. Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde saldirgan hayvan bölümü, karantina, muayene, ameliyathane ve müsahede alanlari da bulunuyor. Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 5 veteriner hekim; röntgen, hemogram ve ultrason cihazlariyla hasta ve yarali hayvanlara daha etkin müdahalede bulunabiliyor.

381 Sahipsiz hayvan sahiplendirildi

Büyüksehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde son bir yilda 2 bin 409 sahipsiz can kisirlastirilirken, 533 hayvan ise asilandi. Ayrica 7 bin 669 sahipsiz hayvan tedavi edilirken, 381 sevimli dost ise sahiplendirildi. Son bir yilda barinaga gelen köpek sayisi ise 8 bin 286 olarak açiklandi. Öte yandan Saglik Isleri Dairesi Baskanligina bagli ekipler, bin 332 kedi ve 908 köpegi de yerinde kisirlastirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile