Trabzon'da Bazi Ormanlara Giris Ve Belirli Alanlar Disinda Ates Yakilmasi Yasaklandi

Trabzon'da bazi ormanlara giris ve belirli alanlar disinda ates yakilmasi yasaklandi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlügünden alinan hava tahmini raporlarinda sicaklik degerlerinin artacaginin görüldügü belirtilerek, olusabilecek olaganüstü hava halleri nedeniyle mevsimsel veya insani faktörlere bagli olarak orman yanginlarinin artabileceginin degerlendirildigi aktarildi.

Bu nedenle, bugünden baslayarak 1 Eylül'e kadar geçici olarak ormanlik alanlarda meydana gelebilecek orman yanginlarina karsi Orman Kanunu'nun 74. maddesi geregi bazi kararlar alindigi vurgulandi.

Alinan kararlara göre, Arakli ilçesi sinirlarindaki Turp mevkisindeki Atatürk Ormani, Sürmene ilçesi Zarha Dagi mevkisindeki Zarha Dagi Ormani, Çamburnu mevkisindeki Çamburnu Ormani ile Maçka ilçesi Altindere Vadisi'ndeki ormanlara giris çikis yasaklandi.

Orman alanlari içinde ilgili kurumlarca belirlenmis piknik ve mesire yerleri ile tabiat parklari dahil orman alanlarinda mangal, semaver ve ates yakilmasina müsaade edilmeyecek.

Avci ve çobanlarin ates yakmasinin önlenmesi için Trabzon Orman Bölge Müdürlügü, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü, Jandarma Komutanligi ve Emniyet Müdürlügü personeli ile mahalle muhtarlarinca koordinasyon ve kontrol saglanacak.

Ormanlik alanlar ve civarinda izin verilen yerler haricinde 1 Eylül'e kadar kamp yapilmasina, saat 20.00'den sonra da piknik ve benzeri faaliyetlere, ayrica aniz veya bitki örtüsü yakilmasina da müsaade edilmeyecek.

Ormanlik alanlara yakin yerlerdeki dügün ve benzeri organizasyonlarda orman yanginina neden olabilecek havai fisek ve dilek balonu gibi yanici madde kullanilmasi da yasaklandi.

Alinan tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkinda ilgili kanunlar geregince islem yapilacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile