Trabzon'da Dolmuscular Tarafindan Darp Edilen Üniversite Ögrencileri Yasadiklari O Anlari Anlatti

Trabzon'da Dolmuscular Tarafindan Darp Edilen Üniversite Ögrencileri Yasadiklari O Anlari Anlatti

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi ögrencileri tarafindan kiralanan ögrenci servisine kizan minibüs soförlerinin aracin önüne kesmesi sonucu çikan arbedede darp edilen üniversite ögrencileri yasadiklari o anlari anlatarak can güvenliklerinin olmadigini iddia ettiler.

Olay, dün Sürmene ilçesinin Çarsi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi Bölümü’nde ögrenim gören ögrenciler ulasim sorunlari nedeniyle özel bir servis kiraladi. Kiraladiklari servise binerek yurda dogru yola çikan 22 üniversite ögrencisini tasiyan minibüs, dolmus soförleri tarafindan durduruldu. Dolmus soförleri tarafindan araçtan çikartilan servis sürücüsü bekletilerek üniversite ögrencilerinin yurda gitmesi engellenirken, bir süre sonra ögrenciler ve dolmus soförleri arasinda yasanan tartisma arbedeye dönüstü. Üniversite ögrencileri dolmus soförleri tarafindan darp edilirken, ögrencilerin ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan ögrenciler sikayetçi olurken, olayla ilgili sorusturma baslatildi.

Olay anini anlatan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi 1. Sinif ögrencisi Emir Eken, “Tuttugumuz servis Sürmene dönüsünde dolmuslar tarafindan önü kesildi. Servis soförünü disariya çikardilar. Bir yere aldilar. Oradan bagrisma sesleri geliyordu. Arkadaslarimla servisten inerek durumu kontrol etmek istedik. Saldirgan tavirlari vardi. Bizi görünce apar topar disariya çikardilar. Servis soförünün yüzünden korkusu anlasiliyordu. Sonrasinda o grubun içerisinden genç biri arkadasimiza saldirmaya çalisti. Onu tuttuk. Ben onu tutarken dolmus soförleri bana saldirdilar. Ilk yumrugu yedim. Olay sonrasi devam etti. Önce darp raporunu aldiktan sonra karakola gittik. Sikayetçi olduk. Gözaltina alinan kisileri duydum. Umarim cezalarini çekerler. Daha önce ayni okulda okuyan agabeylerimizin de basina ayni olaylar gelmis. Ayni olayin baska bir halini biz yasadik. Bastan beri dolmus soförlerinin bize karsi tutumu çok yanlisti. Denizcileri müsteri gibi degil köle gibi görüyorlardi” dedi.



“Çok korku vericiydi”

Olayda servis içerisinde bulunan 1. Sinif ögrencilerinden Merve Çiftçi ise “Dün yasanan olayda servisin içerisindeydim. Bir anda her sey oldu. Bir yandan polisle konusurken bir yandan da kanit olmasi için video çekiyordum. Çok korku vericiydi. Fakülte geldigimiz ilk günden beri dolmuslara bagliydik baska bir ulasim araci yoktu. Araçta 16 kisi için oturacak yer varken 18 arkadasim ayakta gidiyorduk. Herkes birbirinin üstünde. En ufak bir frende yigilmalar oluyordu. Zor sartlar altinda okula gidiyorduk. Çok sikintilar yasadik. Yetkililerin gerekli cezalari vermesini istiyoruz. Servisi dün sabah kiralanmistik. Daha fazla sikinti çekmek istemedik. Aylik olarak bir servis ile anlastik. Dolmus soförleri bizi anayolda birakiyordu ama bizim fakültemiz yukarida. Dik bir yol oldugu için derslere geç kalmamak için taksi kullaniyorduk. Umarim gerekli cezayi alirlar. Fakültemiz orada önümüzdeki hafta okula nasil gidecegiz diye düsünüyoruz. Ailelerimiz ve biz korku içerisindeyiz” seklinde konustu.

KTÜ Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi Bölümü 4. Sinif ögrencisi Yusuf Çaliskan da benzer olaylarin daha öncede yasandigini vurgulayarak, “Ögrenciler ve dolmusular arasinda süre gelen bir tartisma çikiyordu. Ama bu son 2 sene içerisinde bu olaylar büyüdü. Ocak ayinda da benzer sikintiyi yasamistik. Servis kiralamistik onu dolmus soförleri tehdit etmisti. Tuttugumuz servis yasaldi. Herhangi bir usulsüzlügü yok. Ona ragmen birinci sinif arkadaslarimizi durdurarak darp ettiler. Sikayetçi olduk. Ögrencinin bir rant olarak görüldügü burada açikça ortaya koyuluyor. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Hepimizin ailesi tedirgin. Biz egitime giderken bugün acaba herhangi bir olay yasayacak miyiz diye düsünerek gitmek istemiyoruz. Bizim buraya gelis amacimiz egitim görmek. Yaklasik 3-4 ay önce ayni olayi yasadik. Dolmus soförleri gelerek bizim servis sürücüsünü alikoydular. 3-4 saat tehdit ettiler. Dolmusçular bizim servise binmemizi istemediler. Buna karsi çikmaya çalistilar. O zaman ufak çapli bir arbede yasanmisti. Ögrencilerden birine fiziksel bir temasta bulundular. Biz yine sikayette bulunduk. Bölüm hocalarimiz ellerinden geleni yapmaya çalistilar. Derslerimizi ve sinavlarimizi ana kampüse almaya çalistilar. Ama bu son olaydan sonra can güvenligimizin olmadigi ortada. Gerekli önlemlerin alinmasini istiyoruz. Ögrencilerin rant olarak görmemelerini istiyoruz” diye konustu.

Üniversite ögrencilerinden Muhammet Polat ise, “Yaklasik 3 ay önce yine ayni çok benzer bir olay yasandi. Sözlü hakaret ve küfür vardi. Ardindan bir gün sonra okula gittigimizde okul bahçesinden baktigimizda asagida 7-8 tane duydugumuza göre dolmusçularin çocuklari sopalarda toplanmislardi. Biz polise ve hocalarimiza durumu anlatmistik. O zaman büyük bir felaketin önüne geçilmisti. Sürmene içerisinden bos gelen dolmus formali bir sekilde bekledigimizi görmesine ragmen durmayip devam ederek Sürmene halkini dolmusa toplayip ardindan bizi ayakta almak istiyorlar. Bizim özel okul servisi kiralamamizin sebebi buydu” ifadelerini kullandi.

“Biz dün yasadigimiz olaydan sonra derslerimizi Sürmene’de göremiyoruz”

1. sinif ögrencilerinden Burak Polat, “Biz dün yasadigimiz olaydan sonra derslerimizi Sürmene’de göremiyoruz. KTÜ Sahil tesislerinde görmek zorunda kaliyoruz. Biz önümüzdeki haftalarda tekrar Sürmene’ye gitsek benzer olaylarla karsilayacagiz. Çünkü bu olay ilk degildi. Daha önce bizim üst devrelerimizin de basina geldi. Bu olayin son olmasini temenni ediyoruz. Gerekli makamlarin geregini yapmasini arz ediyoruz” dedi.



Trabzon Cumhuriyet Bassavciligi: “4 kisi gözaltina alindi”

Trabzon’un Sürmene ilçesinde yasanan olayin ardindan Trabzon Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yazili bir açiklama yapildi. Açiklamada 4 kisinin gözaltina alindigi belirtilerek, “Bazi sosyal medya hesaplari ile internet haber sitelerinde ilimiz Sürmene ilçesinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi bölümü ögrencilerinin bulundugu aracin durdurularak bir kisim ögrencilerin darp edildigine iliskin video ve haber içeriklerine konu olan olayla ilgili olarak; süpheli Ö.D.’nin kullanimindaki araçla, T.D.’nin sevk ve idaresinde yer alan ögrencilerin bulundugu minibüsün önünde durarak araci saga çektirdikten sonra T.D. ile süpheli Ö.D’nin minibüs duragindaki kulübe içerisinde konustuklari sirada, K.D. , S.Y. ve H.Y. adli süpheliler ile minibüste bulunan ögrencilerden F.Ö. , E.D. , M.Ö. arasinda çikan arbede sonucunda meydana gelen yaralanma olayiyla ilgili olarak süpheliler K.D. , S.Y. , H.Y. ve Ö.D. gözaltina alinmislardir. Süpheliler hakkinda sorusturma islemleri devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile