Şiddetin doğru olmadığını vurgulayan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, “Son zamanlarda bütün kamu çalışanlarına, emniyet mensuplarına, öğretmenlere yapılan çok sayıda saldırılar var. Bunlardan bazıları çok kötü sonuçlar doğurdu. Bu hepimizi çok üzüyor. İnsanın emeğine saygı gösterilmesi lazım. Herkesin hatası olabilir, hata yapıldığı zaman bunu çözmenin yolu kanunlarla gereken her şey yapılır ve sonuna kadar gidilir ama hiç kimsenin olası bir hata için kendi sinirini o çalışandan çıkarması doğru değil” dedi.
Şiddetin ülkesi, dili, mesleği, grubu olmadığını söyleyen Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcılarında Dr. Ayla Yavuz ise “Bununla birlikte sağlık çalışanlarına karşı yöneltilen şiddet, diğer meslek gruplarından daha yüksek oranda. WHO verilerine göre yüzde 47-70. Ülkemizde oran bilinmiyor. Çünkü şiddete maruz kalan sağlık çalışanı ya şikâyetçi olmuyor, ya da olay bildirilmiyor. Artık bu soruna dur denmeli. Ülke çapında tüm kurumlar; sağlık, güvenlik, adalet, basın, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları el birliği etmelidir. Sağlık Bakanlığı bir dizi yasal düzenlemeler yapmıştır. Sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmasının sağlanmasını hedefleyen çalışan güvenliği genelgesini yayınlamıştır. Diğer taraftan şiddeti azaltmaya yönelik çalışmaların basın mensupları, iletişim uzmanları, idareciler ve sağlık çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiği sempozyum düzenleyerek ulusal düzeyde sürekliliği olan “emeğe saygı şiddete sıfır tolerans” kampanyasını başlatmıştır” şeklinde konuştu .
Trabzon’da Hastane Çalışanlarından Sağlık Çalışanlarına Şiddete Tepki
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddete tepki için bir basın açıklaması yaptı.