Trabzon'da IYI Parti Yomra Teskilati Da Istifa Etti

Trabzon'da IYI Parti Yomra Teskilati Da Istifa Etti

IYI Parti Trabzon teskilatinda istifa depremi sürerken, son olarak IYI Parti Yomra Ilçe Baskanligi’nda yasanan istifalar nedeniyle ilçe yönetimi de düstü.

IYI Parti Olaganüstü Kurultay’in ardindan Trabzon’da yasanan istifalar sürüyor. Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik’in parti üyeliginden istifasinin ile baslayan süreçte Il Baskanligi ve Ortahisar Ilçe Baskanligi yönetiminin istifasinin ardindan Yomra Ilçe Baskani da yaptigi açiklama ile partisinden istifa ettigini açikladi.

Ilçe Baskani Gökcan Sahin yaptigi basin açiklamasiyla IYI Parti’den istifa ettiklerini belirterek, “Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte, 2’si Büyüksehir Belediye Meclisi 9 Yomra Belediye Meclisi üyemiz ve Mahalle baskanlarimizla birlikte IYI Parti’den istifa ettik” dedi.

Sahin, “Seçilmis bir delegenin oy kullanma hakkini gasp edenlerden hesabini sormak ve bunu da kamuoyuna açiklamak IYI Parti’nin namus borcudur. Sayin Koray Aydin’in Genel Baskan olmamasi için isleyen gizli mekanizmalara, yapilan operasyonlara ve kurulan tezgahlara susmamiz ve seyirci kalmamiz artik mümkün degildir” seklinde konustu.

“IYI Parti’nin 2019’da Türkiye genelinde kazandigi belediyeler içinde ikinci kez kazandigi belediye sadece Yomra’dir” diyen Sahin, “IYI Parti Yomra Ilçe Baskanligi olarak 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Baskanligini adayimiz Mustafa Biyik ile 2 kez üst üste kazanma basarisi gösterdik. IYI Parti’nin 2019’da Türkiye genelinde kazandigi belediyeler içinde ikinci kez kazandigi belediye sadece Yomra’dir. Bu basarilarin elde edilmesinin bas mimari, Yomra’mizin ve Trabzon’umuzun gururu, Türk siyasetinin degerli ismi, son kurultayinizda IYI Parti’nin Genel Baskan adayi Koray Aydin’dir” ifadelerini kullandi.

IYI Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydin ile ayni çati altinda siyaset yapmanin mümkün olmadigini kaydeden Sahin, “Bilindigi üzere daha önce Trabzon il teskilatimiz ve Ortahisar ilçe teskilatimiz toptan istifa etmis, Yomra Belediye Baskanimiz da partimizden ayrilmisti. Sonuç olarak sirf Sayin Koray Aydin’dan yana taraf oldu diye, kendi belediye baskaninin oy kullanma hakkini kasitli olarak elinden alan bir partide siyaset yapmamiz artik mümkün degildir. Kendisini siyasete kazandiran insana bile vefasizlik eden, Trabzon teskilatlarini dinlemeyen ve özellikle Yomra’yi yok sayan bir vekille ayni çati altinda siyaset yapmamiz artik mümkün degildir. IYI Parti Yomra Ilçe Baskanligi olarak tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte 25 mahalle baskanimiz ile birlikte 2’si Büyüksehir Belediye Meclis Üyesi olan 9 ilçe Belediye Meclis Üyemiz ile birlikte tüm Yomra teskilatlari olarak IYI Parti’den istifa ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile