Trabzon'da Karla Kapli Yayla Yollari Açiliyor

Trabzon'da Karla Kapli Yayla Yollari Açiliyor

Trabzon’da Mayis ve Haziran aylarinda baslayacak yayla göçü öncesinde vatandaslarin bir sorun yasamamasi için yayla yollarinda kar ve kürtük temizleme çalismasi baslatildi.

Bu kapsamda Trabzon Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, 25 is makinesi ve 50 personeli ile birlikte yüksek kesimlerdeki yol açma çalismalarini sürdürüyor. Bir taraftan karla mücadele veren ekipler diger taraftan ise kis boyu hasar alan yollarin tespiti ve onarilmasi için yogun çaba harciyor.

Kapali yayla yolu kalmayana kadar çalismalarin devam edecegini belirten Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, yayla göçü sürecinde herkesin sorunsuz bir sekilde seyahat edebilmesi için çalisma yürüttüklerini söyledi.

Genç “Bazi vatandaslarimiz hayvan sürüleriyle, bazilari bahçesinde ekim yapmak, bazilari da kisin hasar gören evlerini onarmak için yaylaya çikacak. Vatandaslarimizin yayla ve obalara ulasimini saglamak için yollari açmamiz gerekiyor. Yayla göçü sürecinde vatandaslar her türlü destege ihtiyaç duyabilir. Bu dogrultuda, belediye ekiplerimiz yogun bir sekilde çalismalarini sürdürüyor. Yüksek kesimlerdeki yollarimizi açik tutmak ve ulasim güvenligini saglamak için mücadelemiz devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile