Trabzon'da Köylere Kanalizasyon Geliyor

Trabzon'da Köylere Kanalizasyon Geliyor

Trabzon İl Özel İdaresi, merkez, Akçaabat, Araklı, Çaykara ve Şalpazarı ile Düzköy ilçelerindeki bazı köyleri pilot bölge seçerek kanalizasyon projelendirme çalışmalarına başladı.

İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, İl Genel Meclisi toplantısında konu ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, Trabzon'un kırsalında foseptik uygulamasından kanalizasyona geçilmeye başlanacağını belirterek çevre temizliği, sağlığı ve insana yatırımda artık kanalizasyonun bir gereklilik olduğunu söyledi. Merkez ilçede Doğançay-Tosköy-Akkaya; Akçaabat'ta Ambarcık-Fındıklı; Arsin'de Yeşilköy; Araklı'da Taştepe; Arsin'de Yeşilköy; Çaykara'da Köknar-Arpalı-Demirkapı-Ulucami ile Şalpazarı ve Düzköy köylerinde kanalizasyon çalışmaları ile ilgili projelendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kul, 2011 yılı içerisinde bu projelendirme çalışmalarının tamamen bitmesi ile yapım aşaması için ilk kazmayı da vurmayı planladıklarını belirtti.
İl Genel Meclisi'nin özellikle çevreye duyarlılık açısından katı atık toplanması ile ilgili aldığı kararın da 2 yıldan bu yana Trabzon'un kırsalında devam ettiğini belirten Kul, konu ile ilgili çalışma kapsamı alanlarını da 2011 yılı içerisinde genişletmeyi düşündüklerini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile