Trabzon'da Ögretmenler Siddete Karsi 'Hayir' Dedi

Trabzon'da Ögretmenler Siddete Karsi 'Hayir' Dedi

Istanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Ibrahim Oktugan’in bir ögrencisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldiri sonrasinda hayatini kaybetmesi dolayisiyla Trabzon’da ögretmenler bir günlük is birakti eylemi gerçeklestirdi.

Istanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 7 Mayis tarihinde özel bir okulda görev yapan Ibrahim Oktugan’in bir ögrencisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldiri sonrasinda hayatini kaybetmesi dolayisiyla tüm yurtta oldugu gibi Trabzon’da da ögretmenler bir günlük is birakma eylemi gerçeklestirdi. Trabzon Il Milli Egitim Müdürlügü önünde toplanan ögretmenler sloganlar esliginde 15 Temmuz Sehitler ve Hürriyet Parki’na yürüdü. Burada silahli saldirida hayatina kaybeden ögretmen Oktugan için saygi durusunda bulunan ögretmenler adina basin açiklamasini Türk Egitim-Sen Trabzon Sube Baskani Coskun Dilber yapti. Güvenlik önlemlerindeki yetersizlik nedeniyle siddet olaylarina zemin hazirlandigini belirten Dilber, "Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan Ibrahim Oktugan, bir ögrenci tarafindan menfur bir saldiriyla silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kiymetli meslektasimiza Allah’tan rahmet ailesine, yakinlarina ve egitim camiamiza bassagligi diliyoruz. Okullarimizda ögretmene siddet, mobbing, taciz, itibarsizlastirma vakalari ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esasli politikalarin hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulasmistir. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizligi, egitimcilerin itibarini zedeleyen ve sadece adi degisen ögretmeni sikâyet hatlari, ögretmenlik mesleginin mülakat, rotasyon, performans, seffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarinin gasp edilmesi, egitimcilerimizi tahkir eden yayin, tutum ve açiklamalar, ’eti senin kemigi benim’ seklindeki güven ve teslimiyet anlayisinin çok gerilerde kalmasi tüm bu siddet olaylarina zemin hazirlamaktadir. Çogu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmamasi, güvenligin sadece nöbetçi ögretmenler eliyle saglanmaya çalisilmasi, kamera sisteminin olmamasi siddet olaylarina zemin hazirlamaktadir. Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alimi yapilmasi ve okullarimizin tamaminda kamera bulundurulmasi hayati bir zorunluluktur. Milli Egitim Bakanligi’nin bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakârliktan kaçinmamasi çok önemlidir" dedi.

"Gelecegimizin karartilmasina müsaade etmeyecegiz, siddete müsamaha göstermeyecegiz" diyen Dilber, "Türk egitimcileri olarak siddetle sonuna kadar mücadele edecegiz. Vandallara teslim olamayacak, bu vahset olaylarinin önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alinana kadar konuyu gündemde tutmayi ve farkindalik olusturmayi sürdürecegiz. Egitimcilerimizin can güvenliginin saglandigi çalisma ortamlarina kavusmasi en büyük temennimizdir. Suurlu nesiller yetistirmek biz egitimcilerin oldugu kadar ailelerin de en önemli görevidir. Buradan bir kez daha ailelerimize ve tüm topluma çagrida bulunuyoruz. Ögretmenlere verdigimiz deger çocuklarimizin gelecegine yönelik verdigimiz kiymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile