Trabzon'da Sehit Yüzbasi Burak Gençcelep'in Ismi Dogdugu Mahalledeki Okula Verildi

Konya'da egitim uçusu sirasinda Türk Yildizlari'na ait NF-5 uçaginin kaza kirima ugramasi sonucu sehit olan Hava Pilot Yüzbasi Burak Gençcelep'in ismi, dogdugu mahalledeki ilkokul ve ortaokula verildi.

Bulak Mahallesi'nde isim degisikligi nedeniyle düzenlenen törende konusan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu, sehitlerin bu ülkenin asil sahipleri oldugunu söyledi.

Atesin düstügü yeri yaktigini ifade eden Ayvazoglu, "Ama bizim yüregimiz de ayni oranda yandi. Sehidimize bir kez daha yüce Rabbimden rahmet ve minnet dilerken, çok degerli ailesine de bir kez daha sabir diliyorum." dedi.

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç ise sehit Burak Gençcelep'in kaza sirasinda sivillere zarar vermemek için kendi canini feda ettigini vurguladi.

Gençcelep'in, sehit olacagi esnada dahi vazifesi nedeniyle kahramanligini ortaya koydugunu ifade eden Genç, söyle konustu:

"Kazanin oldugu sirada sivillere zarar vermemek adina elinden gelen bütün gayreti ortaya koyarak belki birçok canin yasamasini temin etti, kendi canini feda ederken. Onun için bütün sehitlerimiz çok çok kiymetli. Rahmetle sükranla ve minnetle aniyoruz. Bugün dogdugu mahallenin okulunda onun isminin yasatilmasi, onun örnek teskil etmesi için de çok çok daha anlamli. Buradaki çocuklarimizla da sohbet ettim. Onlarin da hepsi su andan itibaren pilot olmaya karar vermisler. Onun için sehidimizin adinin bu okulda yasatilmasi güzel anlamlar ifade ettigi gibi güzel bir örnek de teskil edecek."

Genç, Türk Yildizlari'nin, Ortahisar'da yapacagi dördüncü gösteri uçusuna Sehit Burak Gençcelep Türk Yildizlari Gösteri Uçusu ismini vereceklerini de aktardi.

Törene katilan sehidin babasi Mehmet, annesi Nuray ile esi Nurcan Gençcelep, duygusal anlar yasadi. Sehidin çocuklari Kayra ve Kagan Gençcelep'in ise törene pilot kiyafeti giyerek katildiklari görüldü.

Konusmalarin ardindan törene katilan protokol üyeleri ve sehit ailesi, okula, Sehit Pilot Yüzbasi Burak Gençcelep Ilkokulu ve Ortaokulu adi verilmesi dolayisiyla kurdele kesti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile