Trabzon'da Uluslararası Yarı Maratonu Koşulacak

Trabzon'da 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşulacak.

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun, 24 Şubat Pazar günü Trabzon'da koşulacağı belirtildi.

Trabzon Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen maratona, 15 ülkeden atletin davet edildiği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Trabzon'un kurtuluş etkinliklerinden biri olan 21,1 kilometrelik yarı maratonun yanı sıra 8 kilometrelik halk koşusu yapılacak. Maratonda ayrıca bayanlar, erkekler kategorisinin yanında yaş gruplarında erkeklerde 40 yaş üstü 5 kategoride, bayanlarda 30 yaş üstü ve 40 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride mücadele edilecek.''

Maratonda dereceye girecek atletlere toplam 15 bin dolarlık para ödülü dağıtılırken halk koşusu ile veteranlarda dereceye girenlere ise toplam 2 bin 525 lira ödül verileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Geçen yıl yapılan yarışmada 21 bin 100 metrelik yarı maratonda, erkeklerde Kenyalı atlet Mosess Too 1:04.20'lik derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 1:04.26 ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Vedat Günen, üçüncülüğü ise ferdi olarak yarışan Ali Haydar Tekgül 1:04.30'luk derecesiyle elde etti. Bayanlarda ise ENKA'dan Sultan Haydar 1:13.12'lik derecesiyle birinci olurken, Etiyopya'dan Assefa Keneni Gudea 1:13.32'lik derecesiyle ikinci ve Üsküdar Belediyesi'nden Bahar Doğan 1:13.41'lik derecesiyle üçüncü oldu. Yarışmada 18-39 yaş kadın ve erkek sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3 bin dolar, ikinciye 2 bin dolar, üçüncüyü bin dolar ve dördüncüye de 500 dolar verildi.

''

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Asena Akçay
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile