Trabzon'da Üniversite Sinavina Giren Gençler, Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Manevi Tazminat Davasi Açti

Trabzon'da Üniversite Sinavina Giren Gençler, Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Manevi Tazminat Davasi Açti

AK Parti Trabzon Il Gençlik Kollari Baskanligi koordinesinde, üniversite sinavina giren gençler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli habere iliskin yaptigi açiklamalar nedeniyle 1 liralik manevi tazminat davasi açti.

AK Parti Trabzon Il Gençlik Kollari Baskani Sefa Küçükali ile partililer ve üniversite sinavina giren gençler, 15 Temmuz Sehitler ve Hürriyet Parki'nda bulunan Atatürk Aniti önünde basin açiklamasi yapti.

Üniversite sinavina giren ve AK Parti Of Ilçe Gençlik Kollari Baskan Yardimcisi olan Yasin Biyikoglu, grup adina yaptigi açiklamada, üniversite sinavindan bir gün önce ortaya atilan "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli haberlerin, tüm motivasyonlarini altüst ettigini söyledi.

Gençlerin, Kiliçdaroglu'nun bu haberle ilgili yaptigi açiklamadan rahatsiz olduklarini belirten Biyikoglu, "Bu alginin olusturulmasi tamamen kötü niyet tasimakla beraber, sinavlarina sadece bir gece kalmis arkadaslarimizin zihinlerini allak bullak etmeye yetmistir. CHP Genel Baskani Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun bu kadar bariz bir yalana inanmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala siyaset malzemesine dönüstürmesini unutmayacagiz." diye konustu.

Biyikoglu, gençlerin, Kiliçdaroglu'ndan özür bekledigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"ÖzürDileKiliçdaroglu etiketiyle Twitter gündemine girerek yüzlerce paylasimla sesimizi duyurdugumuzu düsünürken, Sayin Kiliçdaroglu, yine sasirtmayarak skandal bir açiklamayla biz gençleri 'trol' olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmus ve bizleri görmezden gelmistir. Iste Sayin Kiliçdaroglu, 'trol' dediginiz biz gençler, bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size bir 1 liralik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz. Sizin deyiminizle biz 'troller' simdi Meydan Parki önünden gür bir sesle Sayin Kiliçdaroglu'na sesleniyoruz, yalan bir haberin pesinden kosup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiginiz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz."

Açiklamanin ardindan gençler, Trabzon Adliyesine giderek, 1 liralik manevi tazminat talebini içeren dava dilekçesini sundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile