Trabzon'daki 'Uyuşturucu Ticareti' Davasında Karar

Bingöl'den aldıkları bir miktar esrarı Trabzon'da piyasaya sürmek istedikleri öne sürülen 3 sanık, 8 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Gökhan Zateri, Nizamettin Altunsoy ve Halil İbrahim Şenocak ile avukatları katıldı.

Diyecekleri sorulan sanıklar, benzer ifadeler vererek uyuşturucu ticareti yapmadıklarını ve uyuşturucu kullanıcısı olduklarını savunarak, beraatını istedi. Sanıklar, son sözlerinin sorulması üzerine de "Takdir mahkemenindir" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti Zateri, Altunsoy ve Şenocak'ı suçlu bularak, sanıkların her birine "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma" suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezası ile 5 bin lira adli para cezası verdi.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Zateri ve Şenocak'ın, 29 Mart 2015 tarihinde araç kiralayıp Bingöl'e giderek içeriğinde 2 bin 346 gram esrar bulunan ancak normal ağırlığı daha fazla olan maddeler satın aldığı ve Altunsoy'un da bu kişilerin arkasından gittiği ifade edilerek, 3 sanığın daha sonra uyuşturucuyu Trabzon'a getirmek için 2 ayrı otomobille yola çıktığı anlatılmıştı.

Sanıkların yolda polise yakalanmamak için araçlar arasına mesafe koyarak birbirlerini takip ettiği belirtilen iddianamede, 3 sanığın Erzurum'da uygulama yapan polisin "dur" ihtarına rağmen kaçması üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün durumu Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bildirdiği kaydedilmişti.

İddianamede, Trabzon polisinin, Sanayi Mahallesi'nde 2 aracı durdurup Zateri, Şenocak ve Altunsoy'u yakaladığı belirtilmişti. Sanıklar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile