Trabzon Hasir Bilezigi Fiyatlari Artan Altin Fiyatlari Ile Birlikte Tarihi Zirvesinde

Trabzon Hasir Bilezigi Fiyatlari Artan Altin Fiyatlari Ile Birlikte Tarihi Zirvesinde

Özellikle Iran ile Israil arasindaki gerilimin altin fiyatlarinda artisa neden olmasi ile birlikte cografi isaretli Trabzon hasir bileziginin fiyati da tarihinin en yüksek fiyatlarina ulasti.

Gram altin fiyatlarinin son dönemde Iran ve Israil arasindaki gerilimden ötürü 2 bin 500 liranin üzerine çiktigi Trabzon’da cografi isaretli Trabzon hasir bilezigini dügün sezonu öncesi almak da zorlasiyor. Vatandaslar güvenli liman olarak gördügü altindan yine vazgeçmeyerek kuyumcularin yolunu tutarken, konuyla ilgili degerlendirmede bulunan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odasi Baskani Ali Yazici, Ortadogu’daki gerilimin devam etmesi halinde ons ve buna bagli olarak gram altin fiyatlarindaki artisin da devam edecegini söyledi.

Yazici "Bu siralar altin fiyatlari yukari dogru gitmekte ve hizlica yükselmekte. Özellikle Iran-Israil savasinin baslamasi ile beraber altin fiyatlarinda yükselisin basladigini görmekteyiz. Ons degerinin özellikle 2 bin 370-2 bin 400 dolar seviyelerini görmesi, dolarin da 33 TL seviyelerini görmesi ile beraber altinin TL bazindaki karsiligi yaklasik 2 bin 600 TL’yi geçiyor. Dün vatandaslar tarafindan yogun bir islem yapildi. Özellikle külçe altinin veya sarrafi altin dedigimiz ürünlerin bu anlamda çok büyük ragbet gördügünü gözlemlemekteyiz. Çünkü küçük yatirimcilar özellikle maas yatis dönemleri olan ayin 1-2’si ve 15-16’si gibi tarihlerde maaslarini alip hemen 3-5 gram aliyor. Ancak dünkü yogunluga bakildigi zaman hareketlilik bayagi yogundu. Bu da küçük yatirimcinin en önemli güvenilir limaninin altin oldugunu tekrar görmemizi sagliyor. Önümüzdeki aylarda eger bu jeopolitik durumlarda tekrar degisiklik olursa, Ortadogu’da herhangi bir savas çigirtkanligi oldugunda en güvenilir yatirimin altin olusundan ötürü tüm dünya ülkelerinin merkez bankalari düzeyinde altina dönüs yapacagini görmekteyiz. Rakamlarin ise Ons degerinin 3000 dolar seviyesinde olabilecegini, dolarin ise 35-40 TL seviyesinde olabilecegini öngörüyoruz. Ama insallah bu sekilde olmaz" dedi.

Altinin gram fiyatinin her geçen gün artmasi en çok dünyaca üne sahip cografi isaretli Trabzon Hasir Bilezigini etkiledi. 2 sene öncesine kadar 120 bin TL civarinda alinabilen setin bugün en düsük 300 bin TL’ye kadar alici buldugunu belirten Yazici, "Önümüzdeki haziran ayinda baslayacak olan dügün sezonu bu ay erken basladi.

Hasir takimlari geçtigimiz yil ile kiyaslarsak yüzde yüz bir artis sagladi. En düsük hasir bilezik fiyati 300 bin liradan alici bulurken en yüksek hasir bilezik fiyati takim olarak bakildiginda 650-750 bin lira seviyesinde görmekteyiz. Gram olarak bakildiginda bilezigin bugün satis fiyati 2584 TL, külçe altin dedigimiz yani 24 ayar sarrafi altin 2730 TL, hasir bilezigin satisi 3026 TL, çeyrek altin 4685 TL ve Cumhuriyet altini ise 18 bin 700 TL seviyesinde islem görüyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile