Trabzon Havalimani'nda 2018'De Bir Uçagin Pistten Çikmasiyla Yasanan Kazanin Raporu Hazirlandi

Pegasus Hava Tasimaciligi AS isletmesinde olan ve 13 Ocak 2018'de Ankara-Trabzon uçusunu yapan yolcu uçaginin Trabzon Havalimani'na inisi sirasinda pistten çikmasiyla gerçeklesen kazaya iliskin rapor tamamlandi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Ulasim Emniyeti Inceleme Merkezi Baskanliginca hazirlanan "Hava Araci Kazasi Arastirma ve Inceleme Raporu Duyurusu" Resmi Gazete'de yayimlandi.

Duyuruda, 13 Ocak 2018'de Pegasus Hava Tasimaciligi AS isletmesindeki "TC-CPF" tescil isaretli hava aracinin, Ankara-Trabzon uçusu sonrasi Trabzon Havalimani'na inisi sirasinda, saat 20.26'da pistten çiktigi ve hava araci kazasi meydana geldigi hatirlatildi.

Kaza sonucu bir yolcu hafif yaralanmisti. Söz konusu hava araci kazasina iliskin, “Hava Araci Kazasi Arastirma ve Inceleme Raporu” ilgili kisi ve kuruluslarin bilgisine sunuldu.

- Marmara Denizi'ndeki helikopter kazasinin raporu da hazir

Ayrica, 6 Eylül 2018'de sahibi ve isleticisi Ünver Havayollari AS olan, "TCHYU" tescil isaretli helikopterin saat 13.50’de Bostanci Vapur Iskelesi yakininda Marmara Denizi'ne düsmesi sonucu meydana gelen kazaya iliskin rapor da tamamlandi. Rapora iliskin duyuruda, söz konusu kazada hava aracinda bulunan 2 kisiden pilotun agir yaralandigi ve yolcunun hayatini kaybettigi hatirlatildi.

Söz konusu hava araci kazasina iliskin, "Hava Araci Kazasi Arastirma ve Inceleme Raporu" da ilgili kisi ve kuruluslarin bilgisine sunulmus oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile